מה ההבדל בין אבטיח בלי גרעינים לאבטיח עם גרעינים?

חיתכו אבטיח ותראו הרבה זרעים – גם עם האבטיח הוא ללא גרעינים. הם עשויים להיות שחורים או לבנים, אבל הם זהים. האם יש הבדל בין שני הצבעים? האם אתם צריך לירוק את שניהם?

התשובה הקצרה:
כן, הם שונים, ולא, אתם לא צריכים לירוק את שניהם.

גרעינים שחורים

הגרעינים השחורים באבטיח רגיל הם פשוט זרעים בוגרים ופוריים, כך שאם תשתלו כמה באדמה הם אכן ינבטו לצמחי אבטיח. למרות שנחשבים שהם קשים מדי ולכן הם בלתי אכילים, הם למעשה בטוחים לחלוטין לצריכה.

גרעינים לבנים

הגרעינים הלבנים הם באמת רק זרעים שחורים לא בשלים. הם רכים וכמעט שקופים מכיוון שהם רק מתחילים לצמוח ולהתפתח. הזרעים הם עקרים, אז הם לא ינבטו לצמח אבטיח אם תשתלו אותם. עם זאת הם כל כך רכים שניתן לבלוע יחד עם בשר האבטיח. אמנם תמצאו זרעים לבנים באבטיחים רגילים, אך תוכלו למצוא עוד יותר מהם באבטיחים נטולי זרעים, אשר נועדו כך שלא ייצרו זרעים בוגרים, כך שכל הזרעים בפירות נותרו בשלים ולבנים.

אבטיחים עם גרעינים.


זה מה שאנחנו מכירים כאבטיח מסורתי. הוא גדול במיוחד עם גוון ירוק עבה, בשר אדום וזרעים שחורים. הזרעים הם פוריים, מה שאומר שהם יגדלו לצמח אבטיח אם יישתלו. במשך זמן רב זה היה האבטיח מהסוג היחיד שהיה קיים, ויריקת הזרעים אצל בני משפחתך וחבריך הייתה חצי הכיף באכילת הפירות.

אבטיחים נטולי זרעים

אבטיחים נטולי זרע נוצרו לפני למעלה מחמישים שנה. כדי לאפשר פרי מסוג זה הכליאו, אבקנים גבריים לאבטיחים, שיש בה 22 כרומוזומים לתא, יחד עם פרחי אבטיח נקביים ששונו כימית כך שיש להם 44 כרומוזומים לתא במקום 22. שום שינוי גנטי אינו מעורב בתהליך זה.

במקום זאת, האבטיח שהתקבל הוא טריפלויד, כלומר יש לו 33 כרומוזומים במקום 22. זה הופך אותו לכלאיים סטרילי של אבטיח מסורתי, שפירושו שהוא לא מסוגל לייצר זרעים שחורים פוריים, ולכן, פוריים. כך שכל זרעים שהפירות מנסים לייצר נשארים חלולים לא בשלים, שהם הזרעים הלבנים הנפוצים כל כך באבטיחים נטולי זרעים.

תגיות:

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *