תה ירוק ומאצ'ה הם שני סוגי תה העשויים מעלי צמח הקמליה סיננסיס, אך הם מעובדים ונצרכים בצורה שונה.
מה זה תה ירוק?
תה ירוק עשוי מעלים שעברו מאודה או טיגון במחבת כדי למנוע חמצון, ואז מגולגלים ומיובשים. לאחר מכן מבשלים את העלים, נארזים ונמכרים. העלים נרקחים שוב על ידי הצרכן באמצעות מים רותחים ומשרים 2-3 דקות. לאחר מכן התה מוכן לשתייה. תה ירוק נחשב לבעל מגוון רחב של יתרונות בריאותיים, כולל הפחתת הסיכון למחלות לב, סרטן וסוכרת.

מה זה מאצ׳ה?
מאצה, לעומת זאת, עשויה מעלים שגדלים בצל בשבועות האחרונים לפני הקטיף. זה מגדיל את תכולת הכלורופיל ומייצר טעם מתוק ועז יותר. לאחר מכן קוטפים את העלים ביד, מאודים ומייבשים. לאחר מכן טוחנים את העלים לאבקה דקה ונארזים. לאחר מכן מקציפים את האבקה עם מים חמים וצורכים אותה כתה. Matcha נחשב לבעל ריכוז גבוה יותר של נוגדי חמצון וחומרים מזינים מאשר תה ירוק רגיל.
לסיכום, גם תה ירוק וגם מאצ'ה עשויים מעלי קמליה סיננסיס, אך מאצ'ה עשויה מעלים שגדלו ומעובדים במיוחד שנטחנו לאבקה דקה. תה ירוק מיוצר על ידי אידוי או טיגון של העלים במחבת, גלגול וייבושם, ואילו מאצ'ה מיוצר על ידי אידוי העלים וטחינתם לאבקה. תה ירוק נצרך על ידי החדרה ואילו מאצ'ה נצרך על ידי הקצפה עם מים חמים. Matcha נחשב לבעל ריכוז גבוה יותר של נוגדי חמצון וחומרים מזינים מאשר תה ירוק רגיל.