מנטה זה פשוט השם הלועזי של הנענע (mint)
בישראל נוהגים לכנות את המין נענע חריפה (peppermint) בשם מנטה (נענת הפלפל) והיא הטעם שיש בדרך-כלל במנטה של מסטיקים למה כשאנחנו אוכלים/שותים משהו עם מנטה, יש תחושה בפה המדמה קור? וכשאנו שותים משקה קר לאחר מכן – מדוע הוא מרגיש הרבה יותר קר מהרגיל? אמ;לק – חומר שנמצא במנטה (מנתול) מפעיל ומגביר את פעילותם של סנסורים שמטרתם לחוש שינויים בטמפרטורות, ובכך מחזק באופן משמעותי את העברת המידע למוח על השינוי בטמפרטורה.
דיי כבר זה אותו דבר