מה ההבדל בין שמפניה לקאווה?

התשובה המהירה : בערך 25 דולר. (יריית פתיחה, כמובן. אפשר גם יותר) הבדל במחיר זה עשוי להצביע על פער גדול בהרבה באיכות מאשר המקובל לעיתים קרובות.

מהי שמפניה?

שמפניה מגיעה מצרפת, כמובן, במיוחד מהגבעות הגיריות של האזור שנתנו ליין את שמו – איזור שמפיין בצרפת. מלכת היינות המבעבעים, מבוססת על שלושה סוגי ענבים: פינו נואר, שרדונה ופינו מאוניה (לפעמים רק מאחד ולעתים קרובות משניים או שלושתם). מלבד הגיר והאקלים הקריר, המעניקים "עצב פריך" ומורכבות ליין, יש לו תכונה מגדירה נוספת המבדילה לא רק שמפניה אלא גם יינות מבעבעים איכותיים אחרים. הוא מקבל את בועותיו באמצעות תסיסה שנייה המתרחשת בתוך כל בקבוק.

שלב זה, המכונה לפעמים שיטת שמפניה, כולל הוספת שמרים ותמיסת סוכר לבקבוקי יין מוגמר, ואז מכסים היטב את הבקבוקים כדי להכיל את לחץ הפחמן הדו-חמצני שנוצר. זה עומד בניגוד ליינות מבעבעים מתוצרת תעשייתית, כמו פרוסקו מאיטליה, שרובם מקבלים את הבועות שלהם דרך תסיסה שנייה במיכלי לחץ ענקיים. תסיסה בתוך בקבוקים גורמת למורכבות ואלגנטיות במשקה.

מהי קאווה?

קאווה מגיעה מספרד, ובעוד שהרוב המכריע מיוצר ברובע פנדס הצפון-מזרחי שמסביב לברצלונה, הקאווה היא לא תוצר של אזור אחד בלבד והיא יכולה להיות מיוצרת באזורים שונים של הארץ. משמעות המילה היא בסך הכל "מערה" או "מרתף" בספרדית, התייחסות לעובדה שהבקבוקים הושארו באופן מסורתי לתסיסה ולעידון במערות תת קרקעיות. ספרד משתמשת גם בענבים משלה, בעיקר קסארלו, פרלדה ומקבה.

כל כך הרבה להבדלים. קאווה, כמו יינות מבעבעים אחרים ויקרים יותר, משתמשת גם בטכניקה היקרה המותססת בבקבוק. באופן מוזר, עם זאת, זה נוטה לעלות חלק קטן מהמחיר.

כתיבת תגובה