מה ההבדל בין פאי לטארט? 🥧

מה ההבדל בין טארט לפאי?

שניהם הם, בדרך כלל, קינוחים עם שני מרכיבים עיקריים, בצק אפוי, ומילוי, יש כמה הבדלים בין שניהם שמשפיעים האם זהו טארט או פאי.

מה זה פאי?

פאי הוא מאכל מתוק או מתובל עם בצק ומילוי. הצדדים של צלחת פאי או המחבת הם נטויים בשיפוע. לפאי יכול להיות רק תחתית, רק חלק עליון, או שניהם – תחתית וקרום עליון.
בצק הפאי המסורתי עשוי מקמח, מלח, מים קרים, שומן, אבל רבים מהמתכונים בצק בפאי משולב עם בשילוב של שומנים כגון חמאה. המטרה היא שהקרום יהיה עמיד ויציב. הפאי מוגש ישירות מהתבנית שבו הוא נאפה בדרך כלל מתבנית עם שוליים משופעים.

מה זה טארט?

טארט דומות למדי לפאי בכך שהם מורכבות מבצק ומילוי. לטארט יש כמעט תמיד קרום תחתון דק ועם שוליים ישרים,
לתבניות של הטארט יש בדרך כלל חלק תחתון נשלף כך הטארט יכול להיות מוגש על צלחת או מגש כך שצורת ההגשה תהיה אלגנטית יותר.

מה ההבדל בין טארט לפאי?

אחד ההבדל העיקרי בין השניים הוא הסוג של הבצק. בעוד שהבצק של הטארט הם מאוד פריך ואוורירי, הבצק של הפאי, נוטים להיות עמיד ויציב ולא מתפורר. בגלל הקושי באפייתה בצק של הטארט, שפים ידועים אופים "בצק עיוור" לטארט, כלומר אופים את הבצק ללא המילוי, כדי להבטיח את מוצקות הרצוייה לפני הוספת הפירות או הפודינג.

מחשבה 1 על “מה ההבדל בין פאי לטארט? 🥧”

  1. ההבדל הוא בעיקר בשפה
    פאי באנגלית
    טארט בצרפתית
    שניהם יכולים להיות מתוקים א מלוחים
    אגב קיש הוא מונח נוסף שאופייני לאיזור פרוסאנס

    הגב

כתיבת תגובה