שמן המאכל בו אנו משתמשים בבישול הוא בדרך כלל שמן בכבישה חמה. עם זאת, רק בתקופה האחרונה, ברגע שאנשים צברו מודעות לגבי החשיבות והיתרונות, שמן בכבישה קרה הוא הפך לפופולרי מאוד.
שמן בישול היה מרכיב חיוני מאז ומעולם והיה מרכיב חיוני בתזונת האדם. שמן נפוץ בכל המטבחים וסוגי המאכלים. שמן בישול מועיל באותה מידה בשימוש מתון כמו כל דבר אחר. בחירת הסוג הנכון של שמן היא חיונית מכיוון שהיא משפיעה על בריאות הלב וכלי הדם שלך.
ככל שהמגמה לאורח חיים בריא עולה, אנשים פונים לשמנים בכבישה קרה, נמנעים משמנים רגילים או מזוקקים על מנת לשמור על שמנים בריאים. כשזה מגיע לאיכות המוצרים שלהם, Purti Oil אף פעם לא מתפשר. תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת, הם מכינים את כל מוצרי השמן שלהם באופן אורגני עם עין לבריאות הלקוחות שלהם. השמנים שלהם בכבישה קרה בריאים מכיוון שהם משמרים את רוב החומרים המזינים המקוריים שלהם.
הבה נלמד את ההבדלים בין שמנים בכבישה קרה לכבישה חמה.
תהליך ייצור
הטעם והאיכות של השמן מושפעים במידה ניכרת מהשיטה המופעלת למיצויו. שמנים בכבישה קרה מיוצרים ללא שימוש בחום או כימיקלים, ומשמרים את ערכם התזונתי והיתרונות שלהם. כבישה של אגוזים או זרעים המכילים שמן בלחץ היא הדרך שבה נוצרים שמנים בכבישה קרה. במקרה של שמנים בכבישה חמה, הזרעים מחוממים או מטופלים בכימיקלים במהלך ייצור שמן בכבישה חמה. בשל תכולת השמן הנמוכה שלהם, חלק מהזרעים, כמו זרעי השומשום, דורשים כבישה בחום. בנוסף, לאחר חימום לטמפרטורה גבוהה, שמן גולמי הופך כהה למדי וערך החומצה שלו עולה, ורק לאחר זיקוק ניתן לצרוך אותו.
יתרונות תזונתיים
הזרעים מחוממים או מטופלים בכימיקלים במהלך ייצור שמן בכבישה חמה. בשל תכולת השמן הנמוכה שלהם, חלק מהזרעים, כמו זרעי השומשום, דורשים כבישה בחום. בנוסף, לאחר חימום לטמפרטורה גבוהה, השמן הגולמי הופך כהה למדי וערך החומצה שלו עולה. לכן, שמן מזוקק הוא הסוג היחיד שניתן לצרוך לאחר זיקוק. תוך כדי עיבוד שמנים בכבישה חמה הם מטופלים בכימיקלים כמו חומצה אצטית, הקסאן וסודה מלבינה, וכתוצאה מכך כל אבות המזון נהרסים. לכן, שמנים בכבישה קרה בטוחים יותר לצריכה שכן הם גם מגנים על בריאות הלב וכלי הדם. כל השמנים מבית פורטי מוכנים בטכניקת כבישה קרה ובכך הופכים אותם לאופציה הבטוחה והבריאה ביותר לבחירה.
תהליך הבישול
כל דבר שהוכן באמצעות שמן בכבישה קרה צריך להיות מבושל בטמפרטורה נמוכה עד בינונית כי יש לו נקודת עישון נמוכה יותר ואינו מקציף או רוחש במהלך הבישול. מצד שני, בשל נקודת העשן הגבוהה שלהם, ניתן להשתמש בשמנים בכבישה חמה להכנת מזון שצריך לבשל בטמפרטורה גבוהה.
חיי מדף
שמנים בכבישה קרה המיוצרים אורגנית הינם ללא סינון וללא שימוש בכימיקלים, ובעלי חיי מדף מוגבלים ותפוקה נמוכה. שמנים בכבישה חמה מטופלים בכימיקלים ועוברים תהליך הידרוגנציה כדי להאריך את חיי המדף ולהגדיל את התשואות הפוטנציאליות. זו הסיבה העיקרית לכך ששמנים בכבישה חמה זולים יותר משמנים בכבישה קרה. שמני פורטי אינם מתפשרים על איכות השמן שהם מספקים. ככאלה, שמנים אלו לא רק עשירים בחומרים מזינים; הם גם בחירה בריאה לבישול.
למרות שמעבר משמן רגיל לשמן בכבישה קרה עשוי להיות מאתגר ויקר, ההשפעות על הבריאות והרווחה שלך הן עצומות. יש לך מגוון אפשרויות לעשות מהלך בריא עם השמנים של פורטי בכבישה קרה, כולל שמן החרדל קצ'י גאני, שמן סובין אורז, שמן חמניות ושמן סויה.