מה ההבדל בין גלידה לפרוזן יוגורט? 🍦

רבים חושבים שפרוזן יוגורט וגלידה דומים – אך יש הבדלים בין השניים

גלידה ויוגורט קפוא הם שניהם פינוקים קפואים עשויים מחלב, אבל יש הבדל משמעותי שמבדיל אותם.

כדי שמשהו יוגדר כגלידה הוא חייב להכיל לפחות 10 אחוזים של שומן חלב, כדי להגיע ל10 אחוזי שומן מוסיפים למקפא שמנת, לכן גלידות איכותיות מכילות עד כ16 אחוזי שומן חלב.
יוגורט קפוא מיוצר משמנת עם תכולת שומן נמוכה יותר, ולרוב מכילה יוגורט מוקצף שמוגש בטמפרטורה הנמוכה מנקודת הקיפאון. אין לפרוזן יוגורט שום ערך בריאותי כיוון שהחיידקים הפרו-ביוטים לא שורדים את ההקפאה.

בגלל שהשמנת היא ההבדל במרכיבים של גלידות ויוגורט קפוא, יש ההבדל תזונתי בתכולת השומן.
כוס אחת של גלידת וניל רגילה מכילה 275 קלוריות, 5 גרם חלבון, 31 גרם פחמימות, 15 גרם שומן ו 9 גרם של שומן רווי.
כוס אחת של יוגורט קפוא וניל מכיל 221 קלוריות, 5 גרם חלבון, 38 גרם פחמימות, 6 גרם שומן ו -4 גרם של שומן רווי

עוד באותו נושא:  עובדות קרירות על גלידה

כתיבת תגובה