למה מוסיפים מלח למים רותחים?

למה מוסיפים מלח למים הרותחים? ישנן כמה תשובות לשאלת הבישול הנפוצה הזו

הוספת טעם לבישול

בדרך כלל מוסיפים מלח למים כדי להרתיח את המים לבישול אורז או פסטה. הוספת מלח למים מוסיפה טעם למים, הנספגים במזון. מלח משפר את יכולתם של רצפטורים כימו בלשון לזהות מולקולות הנתפסות דרך חוש הטעם.

המלחת מים להעלאת טמפרטורת המים

סיבה נוספת (או אגדה אורבנית) להוספת מלח למים היא בגלל שהוא מעלה את נקודת הרתיחה של המים, כלומר למים שלכם תהיה טמפרטורה גבוהה יותר כאשר אתם מוסיפים את הפסטה, כך שהיא תתבשל טוב יותר.

ככה זה עובד בתיאוריה. במציאות, תצטרכו להוסיף 230 גרם מלח שולחן לליטר מים רק כדי להעלות את נקודת הרתיחה ב-2 מעלות צלזיוס. כלומר 58 גרם לחצי מעלה צלזיוס עבור כל ליטר או קילוגרם מים. זה הרבה יותר מלח ממה שלכל אחד היה אכפת שיהיה באוכל שלו. אנחנו מדברים על מליחות ברמה שיותר גבוהה מרמות המלח באוקיינוס.

ממליחים מים כך שהם ירתחו מהר יותר

למרות שהוספת מלח למים מעלה את נקודת הרתיחה שלהם, כדאי לשים לב שהמים המומלחים למעשה רותחים מהר יותר. זה נראה מנוגד לאינטואיציה, אבל ניתן בקלות לבדוק את זה בעצמכם. שימו שני מיכלים על כיריים או פלטה לרתיחה – אחד עם מים טהורים והשני עם 20% מלח במים. מדוע המים המומלחים רותחים מהר יותר, למרות שיש להם נקודת רתיחה גבוהה יותר? זה בגלל שהוספת המלח הורידה את יכולת קיבולת החום של המים. קיבולת החום היא כמות האנרגיה הדרושה להעלאת טמפרטורת המים ב-1 מעלות צלזיוס. למים טהורים יש יכולת חום גבוהה להפליא. כאשר מחממים מי מלח, יש לך תמיסה של מומס (מלח, בעל יכולת חום נמוכה מאוד) במים. בעיקרו של דבר, בתמיסת מלח של 20%, מאבדים כל כך הרבה התנגדות לחימום שהמים המומלחים רותחים הרבה יותר מהר.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין פודינג למוס?

הוספת מלח לאחר הרתיחה

יש אנשים שמעדיפים להוסיף מלח למים לאחר רתיחה. ברור שזה לא מזרז את קצב הרתיחה כלל כי המלח מתווסף לאחר מעשה. עם זאת, זה עשוי לסייע בהגנה על סירי מתכת מפני קורוזיה, שכן ליוני הנתרן והכלוריד במי המלח יש פחות זמן להגיב עם המתכת. באמת, ההשפעה זניחה בהשוואה לנזק שאתה יכול לעשות לסירים ולמחבתות שלך על ידי מתן אפשרות להמתין במשך שעות או ימים עד שתשטוף אותם, כך שהאם תוסיף את המלח שלך בהתחלה או בסוף זה לא עניין גדול.

האם צריך להמליח את המים?

אם אתם עוקבים אחר מתכון שאומר להמליח את המים, אבל אתם מנסים להפחית בנתרן, אתם עשויים לתהות אם זה בסדר לדלג על המלח. האם המתכון שלכם ייהרס?

מלח משרת מטרה באפייה מכיוון שהוא ממתן את התפחה (איך שמאפים עולים). השמטת מלח בזמן האפייה אכן משפיעה על המתכון. עם זאת, המלחת מים להכנת אורז או פסטה עוסקת בטעם. זה לא משפיע על מהירות הבישול או המרקם הסופי של המוצר. אם אתה לא רוצה להמליח מים רותחים, זה בסדר.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר.