מה ההבדל בין אבקת שום לשום גבישי?

מה ההבדל בין אבקת שום לשום גבישי?

מה ההבדל בין אבקת שום לשום מגורען או גבישי? האם יש דרך להחליף שום טרי במתכונים במשתמשים במוצרים אלו?

ההבדל בין שום גבישי, שום טרי ואבקת שום

ההבדל בצורות אלה הוא רק במרקם, אבקת שום בעלת מרקם דמוי קמח ושום גבישי גס יותר, כמו קמח תירס עדין.

רוב היצרנים הנחשבים מוכרים גרסאות טהורות של שתיהן, אך מדי פעם תמצאו תוספים לשיפור הזרימה או למניעת התכווצות. שום מיובש וטרי הם תחליפים ממש גרועים זה לזה. לא הייתם מטגנים באבקת שום, מכיוון שהיא נשרפת בקלות רבה מדי, ולא הייתם מנסים למרוח ברביקיו עם שום טרי קצוץ, כי הוא לא ישתלב בבשר.

מה שרוב האנשים מתארים כ"חריפות" שנמצא בשום טרי מתפזר בתהליך הייבוש, ומתגלה סוג אחר של עוצמה. אמנם שום טרי הוא נפלא – ולעולם לא הינו חיים בלעדיו – אבל זה מקרה של "שונה אך שימושי באותה מידה" בכל הנוגע לצורות השונות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *