מה ההבדל בין אורגנו למיורן?

ההבדל העיקרי בין אורגנו למיורן הוא שאורגנו יש טעם חזק יותר מאשר מיורן.

גם אורגנו וגם מיורן הם שני עשבי תיבול ממשפחת המנטה המשמשים במטבח היווני והים תיכוני. הם זמינים כעלים טריים ועשבי תיבול יבשים. יתר על כן, הם נראים דומים מאוד ויש להם טעמים דומים. לכן, אנשים רבים מתקשים לזהות אותם. עם זאת, יש הבדל מובהק בין אורגנו לבין מיורן בהתבסס על טעמם.

מה זה אורגנו

אורגנו הוא עשב מצמח פורח ממשפחת המנטה. לצמחים אלה עלים קטנים, שיכולים להוסיף ארומה וטעם חזקים למאכלים מלוחים רבים. לאורגנו יש טעם חריף, עם טעם אדמתי ומעט נענע וחציר; האורגנו יכול להיות גם מריר מעט. יתר על כן, לארומה יש יחודיות. אורגנו משמש בעיקר במטבח הים תיכוני, במיוחד במתכונים כמו פיצה, רוטב פסטה וסלט יווני.

אורגנו זמין כעלים טריים או כעלים יבשים. אורגנו טרי הוא בעל טעם וארומה חזקים. שמשמש לעתים קרובות כחלק מהתבלינים להכנת ציר ומרקים. עם זאת, אורגנו מיובש הוא הצורה הנפוצה ביותר שכן יש לו טעם וארומה עדינים ואינם מכריעים כמו שלעלים טריים.

ניתן לגדל אורגנו בקלות בגינה שלכם. ישנם מספר זנים של אורגנו. האורגנו הנפוץ ביותר, כלומר זה שמוצאים לעיתים קרובות במכולת הוא אורגנו יווני (Origanum vulgare). למרות שאורגנו מקסיקני (Lippia graveolens), בעל טעם דמוי פלפל, הוא כמו אורגנו, הוא לא אורגנו טכנית. מה שאנו מכנים אורגנו איטלקי (Origanum x majoricum) הוא הכלאה של אורגנו ומיורן.

מה זה מיורן

מיורן (Origanum majorana) הוא עשב ארומטי ממשפחת הנענע. יש בו עלים מחוספסים, ירוקים בצורת אליפסה, הצומחים זה מול זה ויוצרים אשכולות ייחודיים. המיורן חריף, מעט חד וקצת מריר. יש לו טעם דומה לטימין אבל הוא מתוק יותר ובעל ריח חזק יותר. בהשוואה לאורגנו, למיורן יש טעם מתון יותר.

מיורן זמין בצורה טרייה ויבשה כאחד. מיורן מיובש חזק יותר מעלים טריים. ניתו להשתמש במיורן מיובש בתערובות עשבים, ובכל דרך שתשתמשו בעשבים יבשים אחרים. עם זאת, עליכם להוסיף עלים טריים לקראת סוף הבישול כדי שהטעם יישאר חזק. יתר על כן, ניתן להשתמש בשתי צורות טריות ויבשות כדי לתבל רטבים, סלטים, מרקים ומנות בשר.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *