מה ההבדל בין אטריות ראמן, סובה ואודון?

אטריות, הן המושיע של הארוחות הקלילות. אבל מפתיע לדעת שכל האטריות האסיאתיות אינן בעלות טעם זהה. מקורן בארצות שונות, וטעמן מושפע עמוקות מהתרבות המסוימת של האזור. בואו נבין את ההבדל בין אטריות ראמן, סובה ואודון; שלושץ הסוגים של האטריות יפניות.

מהן איטריות ראמן? (מבוסס חיטה)

ראמן היא ככל הנראה אחת האטריות המפורסמות ביותר בעולם. הראמן הן אטריות חומות ארוכות עשויות חיטה המוגשות עם מרק ותוספות שונות. בסיס המרק הוא זה שמעניק לראמן את המוניטין שלו מכיוון שמקומות שונים עושים זאת בצורה שונה.

חלק מהסוגים הנפוצים הם שויו (רוטב סויה), שיו (על בסיס מלח), מיסו, טונקוצו (עצם חזיר). לבסוף, קערת הראמן מוגשת עם חתיכות נורי, חזיר צלוי, פרוסות במבוק וחצי ביצה מבושלת.

תמיד תוכלו לבחור בתוספות נוספות כמו ירקות / בשר ואפילו חמאה.

מהן אטריות סובה (אטריות כוסמת)

אטריות סיביות אלו עשויות מכוסמת ולכן הן ללא גלוטן באופן טבעי. הן דקות יותר, ארוכות יותר ובעלות מראה אפור-חום. יש להן טעם חזק והם מלאות בנוגדי חמצון וחומצות אמינו. בעיקר תמצאו אותם נמכרות מיובשות ומוגשות גם חמות וגם קרות. למרות שתמצאו אותן מוגשות קרות לעיתים קרובות יותר, הן משמשות כתוספת למרקים וסלטים והן מבריקות בספיגת המרק, מה שהופך כל ביס לחגיגה של טעמים אותנטיים.

מה הן אטיות אודון? (אטריות חיטה עבות)

אודון הן אטריות עבות בצבע לבן המיוצר על ידי לישה של קמח חיטה, מלח ומים. הם עבות יותר בהשוואה לראמן, אך מוגשות באופן דומה. האטריות מוגשות במרק אודון, שהוא די סטנדרטי, אולם גרסאות חדשות של המרק תמיד עולות. אתה יכול פשוט לזלול אותם או להוסיף ירקות, בשר, טמפורה ומה לא לקערה שלך. הם נמכרות מיובשות, קפואות ואפילו טרית! מנת האטריות העשויה אודון היא קלאסית, פשוטה ובעלת טעם עדין, וזה מה שהופך אותה לאחת המועדפות בכל הזמנים.

ראמן, סובה ואודון שונת במרכיבי הבסיס שלהם, בטכניקת ההכנה, באופן ההגשה שלהם וכמובן בטעמן. שלושתן, לעומת זאת, הם ייחודיים בהיבט שלהן ואי אפשר לבטל את הטעם המתמשך שהן משאירות לאורך זמן.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *