מה ההבדל בין וואסבי לחזרת?

לפעמים, הדברים פשוט לא מה שהם נראים. האם הייתם מצפה שטעם כל כך חריף יגיע משורש תמים שנראה כמו שורש פטרוזיליה?

זה הדבר המוזר בחזרת. המראה התמים וחסר הארומה שמקורו בירק חסר הריח הזה עלול להוביל להנחות מוטעות.

אבל ברגע החיתוך, השבירה או הגרידה שלו, תשתחרר תגובה כימית בין השמנים הנמצאים בשורש, וניחוח חריף יתחיל להתפתל לעיניים, לאף ולגרון ומי שאוהב מרור של פסח יודע מה ההרגשה של זה כשזה מגיע לארובות האף.

כנ"ל לגבי ווסאבי, מה שמכונה חזרת יפנית.

מה שנראה לכם שאתם מכירים טוב ממסעדות סושי יפניות (או חושבים שאתם מכיר … עוד על כך בהמשך!), מספק חוויית טעימה אינטנסיבית עוד יותר.

המאפיינים החריפים הללו הם שהופכים את שניהם לחומרים כה מיוחדים ופנטסטיים לשימוש במתכונים שונים.

למרות שהם חולקים את אותם מרכיבי טעם חריפים ומראה דמוי שורש, האם שני הצמחים החריפים זהים ? בואו נסתכל מקרוב …

מה ההבדל בין וואסבי לחזרת?
למעלה חזרת למטה וואסבי

אף על פי שהם מאותה משפחה – משפחת ה Brassicaceae, וחולקים פרופיל טעם חזק ומאפיינים חזותיים דומים, הם מסוג אחר, ולכן הם צמחים שונים לחלוטין.

ההבדלים בין וואסבי וחזרת

הבדל גדול נוסף הוא שאנחנו אוכלים חלקים שונים של צמחים אלה. שורש חזרת הוא מה שאנו צורכים בדרך כלל, בעוד שגזע הווסאבי, או קנה השורש, הוא החלק העיקרי של הצמח הנאכל.

חזרת אמנם חריפה, אבל ווסאבי עוד יותר. בנוסף, קל יותר לגדל חזרת מאשר ווסאבי. הווסאבי עדין בהרבה, ודורש תנאי גידול ספציפיים להבשלה. גם אז לוקח לו שנתיים-שלוש עד לנקודה בה יש לו את הטעם הטוב ביותר, בניגוד לחזרת, שמבשילה בשנה אחת.

בגלל הקשיים הגוברים בגידול, תוכלו למצוא חזרת בחנויות, אבל לא צפוי שתוכלו למצוא ווסאבי אמיתי. מה שבטח תמצאו הוא שילוב של חזרת, חרדל, עמילן וצבעי מאכל ירוקים המתחזים לווסאבי.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *