מה ההבדל בין טופו לסויה?

כל החלופות הצמחוניות והטבעוניות יכולות לפעמים להיות מבלבלות. יש הרבה יותר מעבר לפירות וירקות, ומידע על אפשרויות אלה לא תמיד זמין.

במדריך זה ננסה להתמקד על ההבדל בין טופו לסויה

טופו וסויה קשורים זה לזה, אך יש הבדל קל ביניהם. סויה כידוע מגיעה מפולי סויה, שהם חלק מצמח הסויה.

הטופו עשוי מפולי סויה … או ליתר דיוק, הוא מגיע מחלב הסויה שעשוי מהפולים. חלב זה נקרש ואז נלחץ ליצירת הבלוקים שכולנו מכירים ואוהבים.

בקצרה, ההבדל הוא שסויה היא רק מוצר הבסיס שבסופו של דבר ניתן להכין טופו.

האם סויה וטופו טובים בשבילכם?

סויה וטופו יכולים להיות מאכלים מעוררי מחלוקת באופן מפתיע. אמנם יש רבים שמאמינים ביתרונות הבריאותיים שלהם, אבל יש כאלה שחוששים שמא אחד מהם מכיל חלקים שהם מהודסים גנטית.

בשורה התחתונה, לשניהם היתרונות הבריאותיים שלהם. סויה כשלעצמה יכולה לעזור בהורדת הכולסטרול, והיא מלאה בחומרים מזינים חיוניים, אך ישנם מחקרים שמראים שזה יכול להשפיע לרעה על בריאות העיכול.

לטופו, לעומת זאת, יש יתרונות בריאותיים עוד יותר. זה יכול להפחית את הסיכון למחלות לב ולפתח סוגים מסוימים של סרטן, כגון סרטן השד. עם זאת, ישנם רופאים שמציעים להימנע מטופו אם יש לך בעיות בבלוטת התריס בגלל הגויטרוגן שלו, תרכובת המשפיעה על תפקוד בלוטת התריס.

בסופו של יום, לא סויה וגם טופו אינם רעים עבורך. אם יש סיבה שאתה לא צריך לאכול אותם בגלל מצבים בריאותיים קיימים, הרופא שלך צריך ליידע אותך.

האם יש טופו ללא סויה?

כן! אמנם לא נפוץ בישראל, אך ישנם סוגים רבים ושונים של טופו.

החומר הנפוץ ביותר על המדפים בארץ עשוי מפולי סויה. אך ניתן לייצר טופו בתהליך דומה כמעט מכל סוג אחר של קטניות. זה עובד הכי טוב אם משתמשים בפולים הדומים לפולי סויה, למשל: חומוס, הוא חלופת סויה נפוצה כשמדובר בטופו.

ניתן למצוא טופו חומוס בחנויות ומעדניות של מוצרי בריאות וכדאי מאוד לנסות ולטעום. מי שבא לו אפשר גם להכין לבד

תגיות:,

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *