מה ההבדל בין טימין לרוזמרין?

מה ההבדל בין קורנית (טימין) לרוזמרין?

ההבדל העיקרי בין טימין לרוזמרין הוא שלרוזמרין יש טעם חזק וחריף מאשר טימין.

טימין ורוזמרין הם שני צמחי מרפא פופולריים עם שימושים קולינריים ורפואיים. שני עשבי התיבול הללו שייכים למשפחת הנענע ובעלי פרופיל טעם דומה במקצת. יתר על כן, הם משמשים לעתים קרובות יחד בבישול. עם זאת, ישנם גם הבדלים בין טימין ורוזמרין.

מה זה קורנית?

טימין הוא עשב בעל עלים קטנים הגדלים על אשכולות גבעולים דקים. הוא משמש בסוגים שונים של מאכלים, כולל במטבח האירופאי, הים תיכוני, לטיני, אפריקאי, קריבי ומרכז אמריקה. אנו יכולים להשתמש בטימין בפני עצמו או כחלק מתערובת. יתר על כן, הוא זמין הן בצורות טריות והן מיובשות.

ישנם מספר זנים של טימין. טימין מצוי וטימין לימוני הם שני הזנים הנפוצים ביותר בבישול. שני הזנים הללו נראים דומים, אך לטימין הלימוני יש טעם וארומה הדרים ייחודי.

בעת הבישול נוכל להשתמש בטימין בכל צורתו, או בקטיף עלים בודדים מהגבעול. ניתן להוסיף את העלים כעלים שלמים או קצוצים. הגבעולים לא יתפרקו במהלך תהליך הבישול מכיוון שהם סיביים. אם מוסיפים גבעולים במהלך הבישול, עליכם לברור אותם לפני ההגשה. יתר על כן, ניתן להוסיף טימין למנה בכל שלב בבישול; עם זאת, ככל שמבושל טימין ארוך יותר, כך הם מספקים יותר טעם.

מה זה רוזמרין?

רוזמרין הוא עשב ירוק עד קטן ממשפחת הנענע עם שימושים קולינריים ורפואיים. צמח זה גדל בשיחים, עם גבעולים דמויי עץ מחט דמויי אורן. במטבח, אנו בדרך כלל משתמשים ברוזמרין לתיבול בשרים, במיוחד עוף, טלה ותבשילי תפוחי אדמה. אנחנו יכולים להוסיף גם רוזמרין קצוץ לבצק הלחם. רוזמרין הוא עשב רב עוצמה, חריף ומריר מעט. לכן, יש להשתמש בו במשורה.


כמו טימין, רוזמרין זמין גם בצורות טריות ומיובשות. יש לקצוץ או לרסק את שתי הצורות לפני השימוש מכיוון שיש להן מרקם קשוח, בדומה למחטי אורן. אם מוסיפים ענפי רוזמרין מבלי להסיר את הגבעולים, עדיף להסיר אותם לפני ההגשה.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *