מה ההבדל בין לחם מחמצת ללחם רגיל?

לחם מחמצת לעומת לחם לבן?

לחם נאפה לפחות 10,000 שנה, ובמשך 9850 מאותן שנים הוא נעשה באותה צורה. הקמח היה מעורבב עם מים, ואז נותר לעמוד עד ששמרים טבעיים שונים וחיידקי לקטובצילוס החלו בתסיסה. מחמצת אמיתית עדיין מתחילה בדרך זו ומייצרת כיכרות לחם יציבים עם קרום וונימוחות. כן, זה בגלל אותו לקטובצילוס, החיידק שנמצא ביוגורט.

לעומת זאת, לחם לבן – כלומר לחם סופרמרקט – מיוצר באמצעות תרביות של שמרים מהירי התפחה, מה שמביא לטעם פשוט יותר. לחם סופרמרקט פחות מזין, אבל רוב החברות מוסיפות ויטמינים ומינרלים נוספים. ובכל זאת, החומציות של מחמצת עוזרת ללחם מחמצת להיות עם מדד גליקמי נמוך; לחם לבן נחשב ל- GI (מדד גליקמי) גבוה.

לחם מחמצת בריא יותר מלחם רגיל

על אף שללחם מחמצת אולי נראה דומה ללחם הרגיל, תהליך התסיסה שעובר המתבשיל מחמצת מציג שלל יתרונות תזונתיים. זו הסיבה שלחם מחמצת עשוי להיות בחירה בריאה יותר מסוגי לחם אחרים.

הגוף שלך סופג יותר חומרים מזינים מלחם מחמצת – לחם מכל הסוגים מכיל מינרלים חיוניים כמו סידן, מגנזיום וברזל. עם זאת, איננו יכולים לספוג חומרים מזינים אלה בקלות בגלל תרכובות הנקראות פיטטים, או חומצה פיטית, הנקשרות אליהם.

אבל לחם מחמצת, בניגוד ללחמים אחרים, מכילה חומצה לקטית. חומצת חלב זו מנטרלת את רמות פיטטים מכיוון שהיא מורידה את ה- pH של הלחם. כתוצאה מכך, לחם מחמצת הוא בעל רמה גבוהה יותר של מינרלים זמינים ועד 62% פחות חומצה פיטית מאשר לחם קונבנציונאלי.

חומצה לקטית גם "מגבירה את הזמינות הביולוגית של המרכיבים", מה שאומר כי חומרים מזינים מהלחם זמינים במהירות רבה יותר וזמינים לשימושך בגוף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *