מה ההבדל בין מקרר למקפיא?

לכולנו יש מקרר בבית, לא? כולנו משתמשים בו למטרות רבות בחיי היומיום, כמו שימור ירקות, פירות, מוצרי חלב וכו ‘. ואז, מהו מקפיא וכיצד ניתן להשוות זאת למקרר על כל תהליכי העבודה שלו ודברים אחרים?

מהו מקרר?

מקרר (המכונה לעתים קרובות “פריג’ידר”) הוא מכשיר קירור לאחסון ושימור מזון. הוא מורכב משתי קומות, קומת קירור והשנייה היא קומת המקפיא. חלק המקפיא נועד לאחסון מזון קפוא, ואילו חלק המקרר של היחידה נועד לשמור על מוצרי מזון ומוצרי חלב כדי להימנע מקלקול. המקרר הוא המצאה מודרנית יחסית בקרב מכשירי מטבח.

מקרר הוא אחד המכשירים הביתיים היקרים ביותר שלנו. הוא שומר על הקור של מזון ומשקאות על ידי דחיפת קירור נוזלי דרך מערכת אטומה, הגורמת לו להתאדות, ומוציאה חום מהמקרר, קירור האדים ואז מועבר דרך סלילים מחוץ למקרר (בחלק האחורי או התחתון). זה מחמם את האדים ומעביר אותם חזרה לנוזל.

מדברים על המצאה משנה חיים – מקררים מאפשרים לנו לשמר אוכל בקלות, בניגוד לימים ההם, כאשר זו הייתה מטלה גדולה. עכשיו אוכל שעשוי להתקלקל בעוד כמה שעות על השיש, יימשך כמה שבועות במקרר. זה לא רק הופך את חיינו לנוחים יותר, אלא גם עוזר לנו להישאר בריאים על ידי הפחתת הסיכון למחלות הנישאות במזון. הורדת הטמפרטורה מאטה את צמיחת החיידקים באופן משמעותי. כשמשהו קפוא, צמיחת החיידקים נעצרת לחלוטין.

4 מעלות זו טמפרטורה ממוצעת למקרר ביתי.

מה זה מקפיא?

מקפיא עמוק נועד במיוחד כדי לשמור על מזון קפוא. בדרך כלל הם מופעלים בטמפרטורות נמוכות יותר מהמקפיא מכיוון שהם משמשים לאחסון ארוך טווח. מסיבה זו, הבידוד בפנים של מקפיאים עמוקים הוא עבה יותר מזה של מקרר. רוב המקפיאים פועלים סביב מינוס 18 מעלות צלזיוס (0 מעולת פרנהייט) מקפיאים מקומיים יכולים לשמש כתא במקרר או יכולים להיות יחידות עצמאיות. מקפיאים רבים בימינו מגיעים עם מכונת קרח.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *