מה ההבדל בין מרנג לפבלובה

ההבדל העיקרי בין מרנג לפבלובה הוא המרקם שלהם; מרנג מוצק ופריך לכל אורכו, בעוד שפבלובה יבשה ופריכה מבחוץ, אך רכה וקלילה מבפנים.

גם המרנג וגם הפבלובה הם קינוחים המיוצרים על ידי אפיית תערובת של חלבון ביצה טרוף ונוקשה. עם זאת, אלה אינם זהים. פבלובה היא קינוח המורכב מבסיס מרנג.

מה זה מרנג?

מרנג הוא סוג של מאפה מתוק שמיוצר על ידי אפיית תערובת של חלבונים וביצה טרופים עד שהוא נהיה פריך. מרנג הוא ממתק נפוץ במטבח צרפתי, שוויצרי, איטלקי ופולני. המרנגים קלילים, אווריריים ומתוקים. לרוב המרנגים מרקם מוצק ופריך לכל אורכו. אנו משתמשים במרנג בסוגי קונדיטוריה שונים כמו עוגיות, פאי מרנג לימון, מקרונים, מרוויל, פבלובה ודקיז.

באופן מסורתי מרנג עשוי מחלבונים מוקצפים וסוכר. לפעמים אנו מוסיפים מרכיב חומצי כמו לימון, חומץ או קרם אבנית. יש אנשים שמוסיפים לביצים גם חומר מחייב כמו מלח, קמח או ג'לטין. כשאתם מקציפים את הביצים, החלבונים מתרחבים; למעשה, הם יכולים להתרחב עד שמונה פעמים בנפח המקורי שלהם. סוכר מוסיף מתיקות לקינוח תוך ייצוב החלבונים. עם זאת, סוכר יכול גם להקטין את הקלילות והנפח, לכן דאגו להוסיף את הסוכר בהדרגה. אל תוסיפו את הסוכר לפני שהקצפתם את הביצים לפחות פי ארבעה מהנפח המקורי.

מה זה פבלובה

פבלובה היא קינוח עם בסיס מרנג. יש לה קרום פריך וחלק פנימי רך, קליל ולח. לרוב מעליו פירות וקצפת. נאמר כי קינוח זה נקרא על שם הבלרינה הרוסית אנה פבלובה.

הכנת פבלובה כוללת הכאת חלבונים לעקביות נוקשה תוך הוספה הדרגתית של סוכר קסטר לפני קיפול חומצה (כמו חומץ, מיץ לימון או קרם טרטר), קורנפלור ואפיית התערובת באטיות, ממש כמו מרנג. עם זאת, בניגוד למרנג, בעל עקביות מוצקה לכל אורכו, לפבלובה מרכז רך ולח ומעטפת חיצונית פריכה ופריכה. המרכז הרך הזה הוא כמו מרשמלו. יש המציעים שתוספת הקורנפלור היא זו שמביאה למרכז דמוי מרשמלו זה. באופן מסורתי, על קינוח זה מקציפים קצפת ופירות רכים וטריים כמו תותים, קיווי פירות ופסיפלורה. אפשר לקנות פבלובות מוכנות בסופרמרקטים ולקשט אותם כרצונכם.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין אפייה לצליה?

ההבדל בין מרנג לפבלובה
הַגדָרָה
מרנג הוא סוג של מתוק שמיוצר על ידי אפיית תערובת של חלבונים וביצה טרופים קשיחים עד שהוא נהיה פריך. פבלובה, לעומת זאת, היא קינוח המורכב מבסיס מרנג.

מרקם
מרנג פריך ופריך לכל אורכו, בעוד שפבלובה פריכה מבחוץ, אך רכה וקלילה מבפנים.

קמח תירס
יתר על כן, מתכוני מרנג אינם משתמשים בקורנפלור או עמילן תירס, אך פבלובה משתמשת בקורנפלור. יתר על כן, תוספת של קורנפלור גורמת למרכז הדומה למרשמלו של פבלובה.

סיכום
מרנג פריך ופריך לכל אורכו, בעוד שפבלובה פריכה מבחוץ, אך רכה וקלילה מבפנים. יתר על כן, תוספת הקורנפלור היא זו שמביאה למרכז הקל והרך של פבלובה. לפיכך, זהו ההבדל העיקרי בין מרנג לפבלובה.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *