מה ההבדל בין פאנקו לפירורי לחם?

פירורי פנקו ופירורי לחם הם מצרכי חובה בכל מזווה. אנו משתמשים בהם כדי להוסיף ציפוי פריך לקדרה אפויה, ולהכנת ציפוי סופר פריך למאכלים מטוגנים ואפויים. הם די דומים, אבל מה מייחד אותם?

זה מסתכם בזה: פירורי לחם הם מונח רחב, ויש יותר ממגוון אחד, שאחד מהם הוא פנקו. מה שמבדיל בין שניהם הוא המרקם שלהם ואופן יצירתם.

מה צריך לדעת על פאנקו

פנקו הוא סוג של פירור לחם . הוא משמש בדרך כלל במטבח האסייתי, אם כי הוא הפך פופולרי יותר וזמין נרחב בבישול מערבי.

מה שמבדיל אותו מפירורי לחם רגילים הוא המרקם שלו וסוג הלחם בו משתמשים. בעוד שניתן להכין פירורי לחם באמצעות מספר סוגים שונים של לחם, הפנקו מיוצר באמצעות לחם לבן. ישנם שני סוגים של פנקו: פנקו לבן, העשוי מלחם לבן ללא קרום, ופנקו שזוף, העשוי מכל הכיכר. הלחם מעובד לפתיתים גדולים וא מיובשים.

לפאנקו מרקם קליל, אוורירי ועדין המסייע לו להיות פריך בזמן שהוא מתבשל. מרקם הפנקו הופך אותו נפלא במיוחד לאוכל מטוגן מכיוון שהוא סופג פחות שמן מפירורי לחם, וכך שומר על אוכל פריך ונעים יותר.

בפני עצמו, לפנקו אין כמעט טעם . הפאנקו יכול לשמש ככיסוי פריך ולהוסיף מרקם לפשטידות אפויות, כמו מקרונים וגבינה, כציפוי לחם למאכלים מטוגנים, או כציפוי לקציצות. הוא נפוץ בעיקר בבישול יפני.

מה שאתה צריך לדעת על פירורי לחם

יש הבדל מרקם בולט בין פנקו לפירורי לחם רגילים שנקנו בחנות. ניתן להכין פירורי לחם עם זנים שונים של לחם והם נטחנים עדינים יותר מאשר פנקו . כמובן שתוכלו להכין פירורי לחם ביתיים שמעובדים לפירורים גדולים יותר, אך הם עדיין חסרים את המרקם הרעוע המובהק המבדיל את הפנקו.

כמו כן, בעוד שפנקו נמכר כמעט תמיד רגיל ובטעם טבעי, יתכן ותבחין במגוון טעמים של פירורי לחם – עשבי תיבול, ואפילו גבינה – על מדפי חנויות המכולת.

בדומה לפנקו, פירורי לחם משמשים ככיסוי פריך על תבשילים אפויים, על אוכל מטוגן, או כציפוי לקציצות.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *