ההבדלים בין ג'לטין ופקטין
מה זה פקטין? הפקטין הן סיבים מסיסים במים שניתן למצוא ברוב הפירות והצמחים.
לפקטין ולג'לטין יש יישומים דומים ברמה בסיסית – ליצירת מרקם ג'ל, אולם הם שונים זה מזה בשימושים ובתכונות שלהם.
הפקטין הוא סיב מסיס במים שמקורו בתוצרי לוואי שאינם בעלי חיים, הג'לטין מופק מחלבון שמקורו בבעלי חיים (בדר"כ דגים – אם אתם לא רוצים שהילדים שלכם יאכלו סוכריות ג'ל – תספרו להם שזה מופק מעצמות דגים).
השימוש בפקטין מאפשר ליצור מתכונים צמחוניים וטבעוניים ובתנאי שהמרכיבים האחרים הם גם תוצרי לוואי שאינם בעלי חיים. פקטין הוא ייחודי גם בגלל היכולת שלהם לחזור למצב נוזלי אם המוצר מחומם מחדש, ואילו הג'לטין לא. ההבדל המשמעותי ביותר בין ג'לטין לפקטין יהיה כיצד משתמשים בהם במתכונים. לפקטין יש שימושים ספציפיים יותר, ואילו ג'לטין יכול להיות לשמש במגוון רחב יותר של יישומים, אך אינו מביא לאותן תוצאות.