מה ההבדל בין קייפריניה למוחיטו?

ההבדל העיקרי בין קייפיריניה למוחיטו הוא שהקייפיריניה הוא קוקטייל הלאומי של ברזיל ומוג'יטו הוא קוקטייל קובני מסורתי.

קייפיריניה

Caipirinha הוא הקוקטייל הלאומי של ברזיל, המיוצר עם קאשסה (משקה חריף מקנה סוכר), סוכר וליים. קאשסה הוא המשקה האלכוהולי המזוקק הנפוץ ביותר בברזיל. למרות שרום וקשאסה מיוצרים ממוצרים שמקורם בקנה סוכר, בקשאסהה האלכוהול נובע מהתסיסה של מיץ קנה סוכר טרי, ואז הוא מזוקק, ואילו הרום עשוי בדרך כלל מתוצרי לוואי של בתי זיקוק כמו מולסה. פירות וסוכר יחד, ואז מוסיפים את המשקאות החריפים. ניתן להכין זאת בכוס אחת גדולה שתחולק בין אנשים, או בצנצנת גדולה יותר, שממנה היא מוגשת בכוסות אישיות.

מוחיטו

באופן מסורתי, מוחיטו הוא קוקטייל שמורכב מחמישה מרכיבים: רום לבן, סוכר (מיץ קנה סוכר באופן מסורתי), מיץ ליים, מי סודה ונענע. שילובם של טעמי מתיקות, הדרים ונענע עשבוניים נועד להשלים את הרום, והפך את המוחיטו למשקה קיץ פופולרי.

המילה הספרדית "Mojito" (שפירושה "מעט רטוב") ותיבול קובני בשם "מוחו" הם הסברים אפשריים נוספים לשם. המשקה הוצג בפומבי בסצנה מתוך סרטו של ג'יימס בונד משנת 2002, Die Another Day, כשג'ינקס ובונד מפלרטטים בצורה מקוממת על חוף הים.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *