מה ההבדל בין קמח מצה לקמח רגיל?

האם ניתו להחליף במתכונים בין קמח מצה וקמח רגיל?

זו שאלה מעניינת, כי הדילמה הרגילה היא כיצד להתאים מתכונים לפסח. תהיו סמוכים ובטוחים שאנחנו בעד אכילת מצה גם אחרי שהחג נגמר – כן אנחנו אוהבים קיינדלך.

יש הרבה מתכונים יהודיים שמשתמשים בקמח מצה שהוא לא יותר מאשר מצה טחונה, המשמעות היא שאנחנו מתחילים במוצר שכבר בושל – קלוי. אנשים רבים נוטים לחשוב על מצה כסתם, אך יש לה טעם ייחודי, אשר משפיע כמובן על הטעם של מה שהוא מכין. הקלייה משפיעה גם על המרקם. המנת מצה רגילה יש פירורים גסים שטובים לבישול מלוח – למשל במילויים או ציפויים. ארוחת עוגת מצה עדינה יותר ומיועדת לקירוב של קמח גולמי. זה עובד בעוגות, עוגיות ורטבים שמשתמשים במעט קמח לעיבוי.

מילת המפתח היא 'קירוב'. ניתן להתאים מאפים שלא מיועדים לפסח לכאלה הכשרים לפסח תוך שימוש בקמח מצה, אך הטעם והמרקם המתקבלים יהיו מעט שונים. אוכל אמור להיות שונה בפסח, אז אין בזה בעיה. באשר לשאר ימות השנה, אל תהססו לעבוד גם עם מצה וליהנות מהטעם והמרקם המובהקים שלה.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *