מה ההבדל בין קפה שחור ואספרסו?

ראשית, להלן קווי הדמיון. שניהם מיוצרים מפולי קפה טחוניםן דק (טורקי עדין אפילו יותר מאשר לאספרסו). שניהם חזקים מאוד. שתיהן מוגשות בכוסות קטנות. וכאשר מוכנים היטב יש בשניהם קרם או קצף (מהקפה עצמו) בחלקו העליון.

השוני בין קפה שחור לאספרסו

  • העיקרון שמאחורי יצירתם – באספרסו מים חמים שנלחצים דרךך הקפה – קפה הטורקי השחור מבושל בסוג של פינג’אן שנקרא גם איבריק.
  • איך שהקפה נטחן – אספרסו לגודל גרגרעים שאינם שונים מסוכר; קפה שחור טורקי נטחן לאבקה דקה
  • הדרך המקובלת לשתייה – אספרסו היישר מהמכונה, בלי להוסיף שום דבר; קפה שחור, בדרך כלל עם תוספת של סוכר ולעיתים קרובות גם דבש, והצורה המסוננת בין השיניים כדי לסנן את המשקעים.

קפה טורקי ישאיר שאריות קפה בתחתית הכוס, לאחר סיום הקפה. יש אנשים שמנסים “לקרוא” את משטחי הקפה כדי לגלות את הונו של השתיין; חלקם ברצינות ואחרים רק בשביל הכיף. משטחי האספרסו נשארים בידית מכונת האספרסו. קפה טורקי טוב, שהוכן כראוי, מנצח אספרסו גרוע בכל יום !

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *