מה ההבדל בין ראגו לבולונז?

ראגו אינו בולונז. נכון ששניהם חביבים על איטלקים, שניהם רטבים המיוצרים עם בשר, אך נכון שהם גם שונים.

מה זה ראגו?

ראגו הוא גם רוטב איטלקי על בסיס בשר והישארו איתנו כאן, זה לא מדוייק – מה שאתם חושבים זו וריאציה מובהקת של ראגו. רוב האנשים חושבים על ראגו כעל רוטב עגבניות, אך למעשה מדובר ברוטב על בסיס בשר (עגל, בקר, טלה, בשר חזיר, דגים או עופות) עם תוספת של כמות קטנה של רוטב עגבניות. ברוטב הראגו יש יותר בשר ואלמנטים טחונים, במיוחד גזר טחון, סלרי ופנצ'טה … המכונה גם סופריטו, והוא עשוי עם יין, ציר בקר, ובדרך כלל מעט שמנת או חלב כבד שנמזג בו כדי להבהיר את הצבע ולהעשיר הטעם.

מה זה בולונד?

Ragu alla Bolognese או בולונז הוא וריאציה של ראגו והגרסה הפופולרית ביותר של ראגו. מקורו של רוטב בולונז בבולוניה, איטליה ומתוארך למאה ה -15.

הוא משתמש ביין לבן ופחות בעגבניות. הרוטב מכיל בקר, סופריטו, פנקטה, בצל, רסק עגבניות, ציר בשר, יין לבן ושמנת או חלב. כמו מוצרים איטלקיים רבים, לרוטב הבולונז יש וריאציות שונות בעיקר בכל הנוגע לבשר הנבחר. בשר חזיר, עוף, עגל, ארנב, אווז ואחרים הם הסימן של כל מחוז באיטליה.

איזה רוטב עם איזו פסטה?

בדר"כ רטבי ראגו משמשים עם פסטה ספגטי, בעוד בולונז משמש פסטה בצורה רחבה יותר כמו לזניה. החשיבה היא שהרוטב הסמיך משתלב יותר טוב עם פסטה רחבה יותר.

כאשר אנו מסתכלים על המטבח האיטלקי, אנו יכולים לראות כי ישנם מקרים מרובים שבהם אותם מרכיבים פשוטים מתבצעים מניפולציות רבות – לרוב תוך שימוש ביחסי מרכיבים או שיטות שונים.

לדוגמא, מגוון רחב של פסטות מיוצר עם אותם מרכיבים, אך הופך באמת עם מגוון אינסופי של צורות, גדלים, רוחבים ומרקמים. חלקם טובים יותר עם רטבים מסוימים … מכיוון שצורתם הופכת כלי מושלם לרוטב מסוים.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין שמן קוקוס לחמאת קוקוס?

אז כשמדובר בראגו מול בולונז, ההבדלים עשויים להיות בעיקר יחסים, אך עם זאת התוצאות הסופיות משפיעות.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *