מה ההבדל בין רוטב סויה לטריאקי?

ההבדלים בין רוטב סויה לבין רוטב טריאקי

רוטב סויה ורוטב טריאקי הם שני אלמנטים קולינריים נפוצים שיש להם שימושים במגוון מגוון מנות לעיתים אפילו באותן מנות.

אפילו שיש דמיון בין השניים הם שונים בהרבה דרכים. המרכיבים שונים כמו גם הטעם. וכמובן שהם משמשים במאכלים שונים.

הטעם של רוטב סויה ורוטב טריאקי

רוטב סויה משמש בדרך כלל במטבח אסיאתי. המרכיבים של הרוטב הם בעצם מים ומלח. יש גם ממרח סויה מותסס. רוטב טריאקי מכיל גם רוטב סויה כאחד המרכיבים שלן אבל הוא מלווה בדברים אחרים.

הטעם של רוטב הטריאקי הוא מתוק יותר לעומת זה של רוטב סויה שהוא מלוח באופיו. שמי הרטבים המוזכרים הם עשירים במלח ובסוכר.אם כבר משתמשים בהם רצוי לחפש את רוטב סויה דל מלח או רוטב טריאקי נמוך בסוכר.

רוטב טריאקי הוא בדר”כ יקר יותר לעומת רוטב סויה מכיוון יש בו יותר מרכיבים המייקרים את התהליך של הכנת הרוטב ומאריכים אותו. המרכיבים של טריאקי הם רוטב סויה, זנגביל, שום וסוכר חום.

ישנן שפים שאוהבים להכין את רוטב הטריאקי שלהם עם בצל ירוק ושמן זרעי שומשום. תערובת המרכיבים משתנה על העדפות השף. כמה שפים עשויים להשתמש ביותר שום וג’ינג’ ר בעוד כמה מעדיפים להשתמש פחות. שני רטבים אלה הם תכליתיים וניתן להשתמש בהם במרינדות, זיגוג וטבילה.

בעולם הסושי, רוטב סויה היה תמיד אחד התבלינים הנצרכים ביותר. רטבים אלה שימשו גם בבישול המערבי. טריאקי הוא רק גרסה מעודנת של רוטב סויה.

השימושים של רוטב טריאקי ורוטב סויה

רוטב סויה מקורו לפני 3,000 שנה. במקור הוא היה עשוי מתערובת של מלח, מים, בשר, שמן דגים שהושרות בנוזל שאוחסן במשך שלושה חודשים.

במשך הזמן סויה וקטניות החליפו את המרכיבים מהחי מאוחר יותר. טריאקי, לעומת זאת, מקורו ברוטב צליה וגריל עבור כבש, עוף ובשר. רוטב טריאקי משמש למריחת הבשר, כך שהטעם יכול להספג ולהצטמצם בתוך הבשר.

הטעם של רוטב סויה עשיר במיוחד ואם מוסיפים לתסיסה גם אורז או חיטה אז זה מוסיף קצת טעם מתוק.

הרוטב המתוק kecap האינדונזי מבוסס רוטב סויה מעט חומץ ו סוכר חום. לטריאקי מוסיפים לעיתים יין אורז מתוק שיכול להיות משולב עם דבש או סוכר אשר מדגישים את טעם הסירופ של הרוטב. הטעם המתובל של טריאקי מגיע משילוב של שום, ג’ינג’ר ותבלינים אחרים. יש לו גם ריח כי הוא מתוק מאוד. הריח של רוטב סויה הוא מלוח כמו גם הטעם שלו. עם ההשוואה של שני רטבים, אפשר להסיק כי הם יכולים לשמש מאכלים שונים בגלל הטעם שלהם והחומרים מהם הם עשויים. ישנם אנשים רבים המשתמשים בשני הרטבים לבישול ואכילה.

דרגו את המאמר – ועיזרו לקידומו בגוגל:

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *