מה ההבדל בין רוטב סויה לתמרי?

למרות ששני הרטבים דומים בצבע ובטעם, יש למעשה מספר הבדלים בין השניים. גם רוטב סויה (כמו קיקומן) וגם תמרי הם תוצרי לוואי של פולי סויה מותססים, אם כי ההבדל העיקרי בין השניים הוא נוכחות החיטה.

רוטב תמרי, סויה וגלוטן

תמרי הוא סוג רחב של רטבי סויה, והוא עשוי ללא חיטה (או מעט מאוד), בעוד שרוטב הסויה המסורתי אכן מכיל חיטה.

תמרי: מעט עד חיטה (שווה לבדוק תמיד אם אתם נמנע מגלוטן)
רוטב סויה: כולל חיטה (כוללים גלוטן)

רוטב סויה וצורותיו הרבות נמצאים ברחבי אסיה, אך תמרי הוא באופן ספציפי צורה יפנית של רוטב סויה, המיוצר באופן מסורתי כתוצר לוואי של משחת מיסו.

ההבדלים בייצור מעניקים לכל רוטב את הטעם הייחודי לו. לתמרי יש צבע כהה וטעם עשיר יותר מרוטב הסויה הסיני הנפוץ שאולי מכירים יותר. הוא גם טעים יותר מאוזן ופחות מלוח מהטעם הקשה לפעמים ברוטב סויה, מה שהופך אותו נהדר לטבילה.

במקום להחזיק אחד כזה או אחר בארון שלך, שקול להצטייד בשני הרטבים ולהתנסות בהם במנות הכוללות רוטב סויה.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *