פאדג' מול גנאש: מה ההבדל?

שניהם פינוקים עשירים וחלק מהקינוחים הטובים ביותר, אבל יש הבדל אמיתי בין פאדג' לגנאש.

חובבי שוקולד יודעים שפאדג' וגנאש הם שני כוכבים נוצצים בעולם הקינוחים. שניהם פינוקים קרמיים, שופעים ושוקולדיים המופיעים על פינוקים במאפיות ובמטבחים ביתיים כאחד. אבל למרות מראה דומה, יש הבדל מתוק בין פאדג' לגנאש. הנה מה שאתה צריך לדעת.

מה זה פאדג'?

הפינוק המתוק הספוגי הזה גורם לנו לדמיין חנויות ממתקים וגלידריות עם בונבונים תוצרת בית עדינים בתצוגה.

פאדג' הוא ממתק מוצק, צפוף, רך ולעיס עשוי מחמאה, סוכר וחלב (או שמנת כבדה). מרכיבים אחרים כמו אגוזים קצוצים, פירות, סוכריות ותמציות לפעמים מוסיפים לתערובת כדי ליצור טעמים ייחודיים – כמו פאדג' דובדבנים! מעניין לציין ששוקולד או קקאו אינם המרכיב העיקרי בפאדג'.

פאדג' מקובל לפרוס לקוביות ונהנה ממנו כפינוק עצמאי , הוא גם משמש בדרך כלל כמילוי או כתוספת לעוגות, פשטידות ובראוניז.

עובדה מהנה: ההיסטוריה של פאדג'

הפאדג' הידוע הראשון נמכרה בחנות מכולת בבולטימור תמורת 40 סנט לפאונד בסוף המאה ה-19. בערך באותו זמן, אמלין באטרסבי הארטרידג', סטודנטית בקולג' ואסר (אז בית ספר לנשים), הכינה קבוצות של פאדג' ומכרה אותן בקמפוס. .

מה זה גנאש?

גנאש הוא זיגוג חלק העשוי בעיקר עם שוקולד מומס ושמנת . בניגוד לפאדג', שוקולד הוא אכן המרכיב העיקרי בגנאש. הוא משמש בדרך כלל לעוגות וקאפקייקס או לציפוי כמהין. זה יכול לשמש אפילו כרוטב טבילה מתוק לפירות, מאפים ולחמים.

באופן מסורתי, גנאש נוצר כאשר מוסיפים שמנת מוקצפת מחוממת שהיא עדיין חמימה כדי להמיס את השוקולד. בדרך כלל צריך רק לקרר אותו לטמפרטורת החדר. פאדג' דורש קירור טוב במקרר כדי להתייצב לפני ההגשה. הבדל גדול נוסף הוא בשימוש. הגנאש משמש לעתים קרובות כמילוי או כציפוי, בעוד שניתן ליהנות מהפאדג' לבדו.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין ספק לתשתית אינטרנט

עובדה מהנה: ההיסטוריה של גנאש

גנאש הוצג על ידי הקונדיטור הפריזאי Maison Siraudin בשנת 1862. הוא קרא ליצירת השוקולד שלו על שם Les Ganaches, קומדיית וודוויל מאת ויקטוריין סרדו.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר.