מה ההבדל בין טעם חמוץ לטעם מר?

בלשון האדם ניתן להבחין במספר טעמים מובחנים. אלה כוללים את ארבעת הטעמים הבסיסיים, כמו מתוק, חמוץ, מריר ומלוח, בתוספת ה”אוממי” החדש או המתובל. אלה מאפשרים לטועם להעריך את המאכלים שהוא אוכל כ בדיקה פרימיטיבית מאוד של מה בטוח לאכול לעומת דברים שעלולים להיות מסוכנים, כמו רעלים . בני אדם כן מפתחים העדפות טעם ספציפיות, שגורמות להם להשתוקק או לחפש מזון ספציפי.

חָמוּץ

הטעם החמצמץ מגיע ממאכלים בעלי חומציות גבוהה יותר כמו הדרים, במיוחד לימונים או ליים. חלק מהיתרונות של טעם מסוים זה כוללים ניקוי רקמות בגוף והגדלת יכולת ספיגת מינרלים בגופך. הטעם החמצמץ נגרם על ידי אטום מימן, או יונים. ככל שיש יותר אטומי מימן במזון, כך הוא יהיה חמוץ יותר. דוגמאות למזון חמוץ כוללות מזון מותסס ומוצרי חלב מסוימים כמו יוגורט ושמנת חמוצה. מזונות אלה מסייעים בעיכול, במחזור ובחיסול פסולת.

טעם מר

הטעם המר, לעומת זאת, מגיע מאותם מאכלים עם טעמים חזקים וארציים יותר, כמו ירקות עליים ירוקים, זיתים ירוקים ושחורים , קפה, תה ותבלינים כמו כורכום. יש לו שלל יתרונות כמו ניקוי רעלים מהגוף וסיוע להפחתת משקל בזמן זה נכון לגבי ירקות מסוימים כמו קישואים או חצילים, וזה גם מפחית בחילה, אם כי הטעם המר לבדו לא יכול להיות מושך במיוחד מבלי להיות מוגבר על ידי טעמים אחרים.

טעמים נרכשים

יש מאכלים מרים שמצריכים חיך בוגר יותר. ירקות מבויתים עובדו כדי לקבל טעם מתוק ונעים יותר. לירקות מרירים יותר ולעשבי תיבול יש איכויות בריאותיות גבוהות יותר כגון גירוי רירית הקיבה כדי לקדם עיכול טוב יותר. שחרור מרה למעיים להטמעת שומנים, כמו גם לוויסות הלבלב והפרשתו של אינסולין. זה מועיל במיוחד לסובלים מסוכרת והיפוגליקמיה. האוכל יותר טעים, זה גם מקטין את ההשפעה הבריאותית שלו.

מיתום מפת הטעמים בלשון

אולי ראית את מפת הלשון שמצביעה על טעמים מסוימים מזוהה על כתמים מסוימים על הלשון, אבל התיאוריה הארכאית הזו הופרעה כבר עשרות שנים. זה עוזר לטועם להחליט אילו מאכלים לאכול או להימנע. החלבון שמגלה טעם חמצמץ עוזר לבני אדם למנוע בליעת מזון מקולקל או לא בשל.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *