מה ההבדל בין אפייה לצליה?

צלייה ואפייה משתמשים בחום היבש של תנור לבישול מזונות, אם כי הם עושים זאת בדרכים מעט שונות, ומניבים תוצאות שונות.

מהי אֲפִיָה?

אפייה היא שיטת בישול המקיפה מזונות עם אוויר חם בכדי לבשל אותם בעקיפין. המונח שמור בדרך כלל למאכלים ללא מבנה יציב שמתמצק במהלך תהליך הבישול, כגון עוגות, לחם ומאפינס.

מזונות נאפים בדרך כלל על המדף האמצעי של התנור בטמפרטורות של עד 190 מעלות צלזיוס ומבשלים אט אט את פנים המזון מבלי לשרוף את פניו.

מהי צלייה?

צלייה משתמשת בחום ישיר בתנור לבישול מהיר של מזון מוצק, כגון בשר, דגים, פירות וירקות, בטמפרטורות סביב 290 מעלות צלזיוס.

יש להציב מזון קרוב למקור החום כדי שהחום יגיע ויבשל אותם בהצלחה. תלוי בתנור שלך, זה עשוי להיות המדף העליון או התחתון.

הצלייה צורבת את פני המזון ועובדת בצורה הטובה ביותר לבישול מאכלים דקים. ניתן להשתמש בשיטה זו גם כדי להוסיף מרקם חיצוני של מזונות שכבר בושלו בשיטה אחרת כמו אפייה.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *