מה ההבדל בין תנור לגריל?

ברור שתנור וגריל שונים במראה שלהם. אבל כשמדובר בהכנת ארוחה, האם כדאי להשתמש בתנור, או בגריל? אנחנו הולכים לפרק את ההבדלים האמיתיים בין גריל לתנור אחת ולתמיד!

גריל מול תנור

כשאתה מניח רשת תיל מעל גחלים, קיבלת לעצמך גריל. למעשה, הפעלת חום יבש על אוכל, מלמעלה או מתחת, לטובת בישול מסווגת כגריל.

תנור, לעומת זאת, הוא תא מבודד שניתן להשתמש בו כדי לחמם, לאפות או לייבש אוכל. בני אדם השתמשו בתנורים וצלייה, אם כי בצורות שונות, מאז שלמדנו לראשונה כיצד לרתום את כוח האש.

יתרון גדול של צלייה (גריל) הוא שהאוכל מתבשל מהר יותר ויש לו טעם ייחודי של האש בגריל. אתה יכול להשיג את המרקם הנכון של הבשר, שכן אתה נמצא איתו מעל הגריל.

נכון שתנור קל יותר לפקח על בקרת הטמפרטורה הפנימית. כל שעליך לעשות הוא להתאים את החוגה, ואתה מוכן לצאת לדרך! לעומת זאת, צלייה על הגריל פירושה שיש לכם קצת יותר ניחושים. כשמדובר בשליטה על הגריל, התרגול נעשה מושלם. לאחר תקופה של ניסוי וטעייה, תוכלו לתפוס את העניין.

אם הבשר לא רוחש כשאתה מניח אותו לראשונה על הרשת, תצטרך להשאיר את הגריל שלך כדי להתחמם עוד קצת. אם הלהבות שואגות ואתה יכול להריח את הבשר בוער, פשוט סגור את פתחי האוורור או מכסה את המכסה לרגע כדי להרעיב את להבות החמצן. (אל תחזיקו את היד מעל הגריל, וספרו את השניות לפני שאתם חייבים לסגת, כדי לברר את הטמפרטורה! זה מיתוס, ואתם עלולים לסבול מכוויות קשות).

יש שמעדיפים את הגריל על פני התנור במיוחד כאשר מתכננים לבלות זמן איכות עם חברים ובני משפחה ולבשל בחוץ. צלייה, מלבד הארומה והטעם שהיא מייצרת, יכולה להיות דרך קלה ומהירה יותר להכנת ארוחת הערב.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *