מה ההבדל בין אורז בסמטי לאורז יסמין?

גם אורז יסמין וגם אורז בסמטי הם זנים ארומטיים המהווים אלטרנטיבה נהדרת לאורז לבן רגיל ארוך. תוכלו למצוא את האורז הנפוץ במגוון מנות מזרח תיכוניות והודיות.

למרות שלרוב משתמשים באורז יסמין ובסמטי לחילופין, ישנם כמה הבדלים בין שני סוגי האורז הללו שכדאי לדעת עליהם.

מה זה אורז יסמין?

אורז יסמין מקורו בתאילנד והוא משמש לרוב בבישול בדרום מזרח אסיה. זהו דגן ארוך של אורז בעל ניחוח פרחוני עדין ומרקם רך ודביק בעת הבישול. הדגנים הם גם קצרים ועבים יותר מאורז בסמטי.

לפני הבישול חשוב לשטוף את האורז כדי להסיר אבק ועודף עמילן. אורז יסמין מבושל באופן מסורתי על ידי אידוי או בשיטת ספיגה, שפירושו פשוט שהוא מבושל בכמות מדודה של מים שנספג לחלוטין על ידי האורז.

מה זה אורז בסמטי?

אורז בסמטי גדל למרגלות הרי ההימלאיה בצפון הודו ופקיסטן. זהו דגן ארוך של אורז הנפוץ בבישול הודי, מזרח תיכוני ופרסי. אורז בסמטי זמין לרוב ברוב חנויות המכולת והוא זמין בשני זנים לבנים וחומים כאחד.

רצוי להשרות אורז בסמטי לפחות 30 דקות לפני הבישול. זה מאפשר לדגנים לספוג מים ולבשל באופן שווה מבלי להישבר. אורז בסמטי מבושל באופן מסורתי על ידי הרתחתו במים.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *