מה ההבדל בין צנון לבין לפת?

בזמן שאתם מחפשים ירקות לשתול בגינה שלך או עוברים במחלקת הירקות בסופר, ייתכן שתיתקלו בכמה ירקות דומים למראה; לפת וצנון, למשל, הם דומים ושונים.

בזמן שעוברים ליד שני הירקות האלה, הם עשויים להיראות דומים למדי, עם זאת, לאחר בדיקה מדוקדקת יותר, אנו יכולים לראות שיש הבדל מרכזי המייחד כל אחד מהם.

אז מה ההבדל בין לפת לצנון? ההבדל העיקרי בין לפת לצנון הוא שהלפת שייכת למשפחת בשם הבראסיקה ואילו הצנונית שייכת למשפחה בשם רפנוס. כשמדובר בהבדלים פיזיים, הצנון קטן יותר מאשר לפת ובדרך כלל בצבע עור כהה וארגמן.

בסך הכל, זה אולי לא נראה כמו הבדל גדול. עם זאת, לפת וצנונית שונים גם מבחינות רבות מעבר למראה הגופני. הבדלים כאלה כוללים טעם, הרגלי גידול ועוד.

טַעַם:

אמנם ידוע כי לפת וצנונית דומים למדי גם למראהם ואפילו למרקם, אך לשני ירקות השורש יש ניגודיות מסוימת בכל הנוגע לטעמם הכללי.

צְנוֹן:

כשנוגסים בצנונית או בצנון גולמי, בלוטות הטעם שלך יקבלו טעם פריך ושמנמן עם רמז למתיקות. במובנים מסוימים זה כמו לנגוס בתפוח אבל בלי מיץ ועם קצת חריפות. יש לזכור שככל שצנונית מתבגרת, כך היא תהיה חריפה יותר.

אף על פי שלצנוניות יש טעם נהדר כאשר אוכלים אותה גולמית, הן פועלות בצורה הטובה ביותר כמרכיב במנה גדולה יותר; ממש כמו שבצל עושה.

בדרך זו, ניתן למקסם את טעמו של הצנון עם שאר המרכיבים במתכון נתון. דוגמא טובה לכך תהיה בסלט. צנוניות קצוצות יכולות להוסיף מעט קראנץ שמחמיאות היטב לירקות העלים הטריים של הסלט.

צנון בבישול יכול לשנות משמעותית את הטעם והמרקם שלו. כשהוא מבושל כמו שצריך, החריפות של צנון תהפוך להרבה יותר מתונה והמתיקות תוגבר. בנוסף, מרקם הצנון יהפוך מעט יותר רך.

לפת:

כאשר הם נצרכות גולמיים, לפת מתוארים לעתים קרובות כטעמם של כרוב אך עם רמז לחריפות ובעל מרקם פריך. בדומה לצנון, הן פריכות, אך הטעם והגרידה הרבה יותר מתונים. ידוע כי לפת צעירה יותר מתוקה וטעימה ואילו לפתות מבוגרות מעט יותר מריריות ועמילניות.

בכל הנוגע לגידול לפת, מומלץ לקצור אותם לפני שהם מגיעים לקוטר של שלושה סנטימטרים כדי לשמר את טעם השורש. הלפת מרירה ככל שהיא מזדקנת וגדלים ולכן חשוב למסוק את השורשים עוד כשהם צעירים.

בסך הכל, לפת עשוי להופיע כטעם פחות טעים בהשוואה לצנונית, אך בהכנה נכונה ועםהתבלינים הנכונים, הן יכולוצ לשמש כתוספת נהדרת לכל ארוחה.

אחת הדרכים הפופולאריות ביותר להכנת לפת היא על ידי צלייתן. לפת קלויה הם מנה פשוטה ובריאה להכנה. זה פשוט כרוך בקיצוץ הלפת שלך ובישולם עם מעט שמן זית מעל הכיריים עם התבלינים הרצויים.

עוד שיטה לטיפול בלפת היא להחמיץ אותה עם סלק – זוהי אחת התוספת הפופולאריות בדוכני פלאפל.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *