מה ההבדל בין סושי, סשימי, ניגירי ומאקי? 🍣

רבים לא יודעים שיש הבדלים גדולים בין ניגירי, סושי סשימי ומקאי ולמעשה אלו סוגים שונים של מאכלי אורז יפנים

מה זה ניגירי סושי?

ניגירי סושי – סוג של סושי. המונח הנכון הוא Nigiri-Zushi (握 り 寿司) מהמילה היפנית "nigiru", כלומר "לתפוס / אחיזה", ככל הנראה בשל השיטה של ​​יצירת גוש של אורז המשמש הבסיס של הניגירי. על גבי אורז הסושי יכולים להיות דגים, ירקות או בשרים.

חשוב לדעת שניגירי הוא לא סשימי. נגירי אינו דג נא ולא תמיד יש דג נא על נגירי .

ניגירי
ניגירי

מה זה מאקי סושי?

מאקי הוא סוג של רול סושי הכולל אצות נורי קלויות  המגולגלות סביב אורז בטעם חומץ עם תוספות שונות. התוספות כוללות דגים וירקות. המילה "מאקי" פירושה "רול". ישנם מגוון של סוגים, כולל אורימקי (ראו למטה) אשר דורש מורכבות ואת תשומת הלב של השף מיומן. אחרים כגון טמאקי הם מאוד קלים לעשיה ונאכל לעתים קרובות בבית או במפגשים חברתיים.

סושי מאקי מגיע במספר צורות, תלוי כמה "שמן" הגליל ואיך הרול בנוי. הצורה הנפוצה ביותר היא הוסומאקי שהם רולים דקים אשר מיוצרים על ידי יצירת רצועה קטנה של אורז סושי ואחד או שני מרכיבים לאורך קצה אחד של גיליון נורי ולאחר מכן מגלגלים אותו חזק כדי ליצור רול רזה. הוסומאקי הם גלילי המאקי הקטנים ביותר הם דקים ומגולגלים בחוזקה. הם מכילים פחות מרכיבים ויש להם רק אצות נורי מבחוץ. שילוב פופולרי אחד הוא טונה עם כמה מקלות מלפפון.

את רול חותכים לאחר מכן לחתיכות קטנות לפני ההגשה, לעתים קרובות לצד סוגים אחרים של סושי. הירקות הנפוצים ביותר הם ברול הם מלפפון, גזר, ואבוקדו, וכמובן אפשר להוסיף שלעת יפנית (טאמקו) או טופו.

מאקי סושי
סושי מאקי

מה זה טמאקי סושי?

טאמקי הוא סוג של סושי מאקי שנקרא "טמאקי", כלומר "מגולגל ביד". טמאקי הוא בדרך כלל בצורת חרוט עם אותם מרכיבים כמו סושי אחרים.

Temaki הוא סושי רול נוצר בצורת קונוס. דפי הנורי נחתכים לחצי כך שניתן לשים ערימה קטנה של אורז סושי בתוך החרוט. את התוספות שמים בדרך כלל בפינה אחת אז נורי מגולגל בקפידה בצורת חרוט אשר יכול בקלות להיות מוחזקים ביד בזמן שהוא טבול בתוך מבחר של רטבים, כולל רוטב סויה וואסאבי. הרולים האלה קלים ליצירה ויש מראה חזותי נאה, החרוט נראה כמו קרני שפע.

טאמקי סושי
טמאקי סושי

מה זה פוטומאקי סושי?

פוטומאקי – Futomaki  הוא סופי שמשמעותו  "גליל שמן", הוא נעשה בדרך כלל עם מרכיבים מרובים, והוא עבה בקוטר של כ 4 ס"מ). הפוטומאקי לעתים קרובות צמחוני, וכולל מרכיבים כמו נבטים, ביצים מטוגנות, צנון יפני daikon ודלעת יפנית, הוא גם בדרך כלל פרוס לחתיכות בגודל גדול יותר לנגיסה. יש מסורת יפנית בכמה פסטיבלים מסורתיים לאכול את הרול לא חתוך — כלומר גליל שלם.

מה זה אורמאקי סושי?

אורמאקי זה אורז על גליל בחוץ. שלפעמים נקרא רול inside-out. סגנון זה של סושי הפך פופולארי מאוד והוא נראה ביותר בברי סושי בעולם. יש אנשים אומרים כי הוא פופולרי כי האצות מוסתרות בחלק הפנימי של הרול והסושי פחות ״מאיים״ לאוכלים.

אורמאקי הוא גליל פנימי, כלומר שאורז הסושי נמצא בחוץ. את אצת נורי מכסה האורז סושי ואז התהפך. המלית מתווספות והמאקי מגולגל.  הרול עשוי להיות טבול, או מכוסה עם תוספות כמו שומשום או שביבי דגים . זה סוג של מאקי נפוץ יותר מחוץ ליפן, וכולל את שני "מותגים ידועים" של רול קליפורניה  ורול פילדלפיה.

אורמאקי - inside out
אורמאקי סושי

מה זה סשימי?

סשימי (כלומר "גוף פרוס") הוא רק דגים הנאים ללא האורז של הניגירי. סשימי עושים בדרך כלל מדגים טריים כמו סלמון או טונה. השימוש הוא בדגים של ימים מלוחים ולא של מים  מתוקים כיוון שדגי מים מתוקים נוטים לצבור פרזיטים.

בעבר היפניים השתמשו באורז רק כחומר משמר לדגים ולא אכלו אותו.

סשימי
סשימי

הרשימה המלאה של ציוד ומצרכים לסושי ביתי

מה ההבדל בין הוסומאקי לפוטומאקי?

הוסומאקי רול צר, פוטומאקי רול רחב

מה זה קנפיו?

קנפיו הוא סוג של דלעת יפנית יבשה אשר משמשת בעיקר בפוטומאקי

מה זה טאמגו?

ביצה מתוקה; טמגויאקי משמש להתייחס לחביתה המתוקה והמרובעת.

מה זה וואסבי?

מונח המשמש למשחה חריפה וירוקה המסופקת עם סושי. שורש וואסאבי יפני אמיתי הוא נדיר ויקר, ולכן בדרך כלל מחליפים אותו בחזרת צבועה במקום. וואסאבי שימש במקור כחומר אנטי מיקרוביאלי לליווי דגים נאים. לוואסבאי יש כללי נימוס – הכמות הנכונה של וואסאבי למה בדרך כלל כבר הוחלטנ על ידי שפי סושי (השם שלהם הוא Itamae שזה תואר הכבוד למי שצבר עשרות שנים של מומחיות בהכנת סושי) . מי שמבקש תוספת של עוד וואסבי במסעדה נחשב כבעל נימוסים גרועים, עם זאת, תוכל לציין בפני השף שאתה רוצה להעלות את החריפות.

וואסבי
וואסבי – נא להתנהג בנימוס

מה זה גארי?

גארי זה ג'ינג'ר פרוס ומוחמץ המוגש עם סושי. גארי משמש לניקוי החיך בין סוגים שונים של חתיכות סושי. ג'ינג'ר גם מסייע לעיכול ועוזר להרוג חיידקים בדג הגולמי. אכילת הג'ינג'ר במקביל לנגיסת סושי נחשב לנימוסים גרועים – צריך להפריד.

מה זה דייקון?

דייקון: אין להתבלבל עם ג'ינג'ר, דייקון הוא צנון לבן עם טעם מתון שלעתים קרובות מגורד כקישוט כדי לספק מרקם פריך. דייקון כבוש מכונה ביפנית טאקואן.

אדממה : פולי סויה צעירים, מאודים או מבושלים בתרמיל, מוגשים לרוב כחטיף לליווי הסושי.
סאקה: היין המפורסמת מבוטאת כראוי "סה-קאה", ולא "סה-קי" כפי שנשמע לעתים קרובות. סאקה הוא יין אורז מותסס המוגש חם או קר. סאקה יכול להכיל אלכוהול עד 20 אחוזים. במקומות סושי אותנטיים, אתם יכולים להחמיא לשף על ידי קניית שוט של סאקה.
אגרי: תה ירוק. המאצ'ה היא החומר הטוב, מעט מריר, המשמש לבריאות ולניקוי החיך.

תגובה אחת

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *