מה ההבדל בין ארטיק (שלגון) לקרטיב (קרחון)? 🍦

ארטיק, או בעברית יפה שלגון הוא גלידה על מקל – כיוון שהרכיב המרכזי שלו הוא שמנת קפואה הוא נקרא שלגון (מלשון שלג, מזכיר את הלבן). ארטיק הוא למעשה בר גלידה או קינוח קפוא על מקל או בר שיש בו גלידה. הציפוי הוא לרוב שכבה דקה של שוקולד המשמשת למניעת התכה וטפטוף של הגלידה. בבבריטניה קוראים לו Choc Ice ובארה"ב Ice cream bar . בר הגלידה נבדל מהקרטיב, שאינו מכיל גלידה. Ice cream bar

מה ההבדל בין ארטיק (שלגון) לקרטיב (קרחון)? 🍦

קרטיב – או בעברית יפה קרחון – זה קרח צבעוני על מקל – הוא נקרא בטעות ארטיק על שם המפעל בשם ״ארטיק״ שייצר אותו בראשית ימי המדינה. קרטיב אינו מכיל חלק פירותי , אלא עשוי על בסיס קרח חומרי טעם וצבע. ארטיק הוא חטיף קפוא על בסיס נוזלים על מקל. שלא כמו גלידה או סורבה, שמקציפים בזמן הקפאה כדי למנוע היווצרות גבישי קרח, קרטיב מוקפא "בעדינות" – קפיאה במנוחה – וכך הוא הופך לגוש קרח מוצק. המקל משמש כידית להחזיק אותו. ללא מקל, המוצר הקפוא יהיה "שלוק".

עוד באותו נושא:  מתי מתחילים החורף הקיץ האביב והסתיו? 2023 🏖🍁 🌸 ⛄

שלוק או פריזי הוא מאכל על בסיס מים הדומה לקרטיב. שלוק מיוצרעל ידי הקפאת נוזלים בטעמים כגון מי סוכר, מיץ פירות או מחית פירות בתוך מעטפת פלסטיק או צינורית, עגולה או שטוחה. מכיוון שהשלוקים מגיעים בשרוולי פלסטיק, בניגוד לארטיקים, אין צורך בקירור במהלך האחסון. הוא גם לא צריך להיות קפוא בצורה מוצקה כמו ארטיק ויכול להיות בעל רכות דומה לזו של גלידה. פריז'ים נמכרים במגוון טעמי פירות, כולל דובדבן, תפוז, לימון-ליים, בננה ופאנצ' פירות.

ואיך אפשר בלי השיר של צביקה פיק "ארטיק קרטיב שוקולד בננה"

3 מחשבות על “מה ההבדל בין ארטיק (שלגון) לקרטיב (קרחון)? 🍦”

  1. נא לתקן טעות שהשתרבבה, שכן הקרחון הוא הקרטיב. וגם לו קראתם ארטיק. וטל"ח [מושאל].

    הגב
  2. זה פשוט לא נכון!!!
    זה בסך הכל התקבע כך בציבור אבל מבחינה מילונית אין לא ארטיק ולא קרטיב אלו בסך הכל חברות שיצרו שלגונים וקרחונים

    הגב

כתיבת תגובה