מה ההבדל בין טופי לבין קרמל?

קרמל מול טופי: מה ההבדל? האם תהיתם פעם מה ההבדל בין קרמל לעומת טופי? שניהם עשויים מסוכר, שניהם בעלי אותו צבע זהוב בהיר, ושניהם משמשים במגוון קינוחים. אבל שם נגמרים הדמיון.

טופי נוטה להיות קשה ופריך, בעוד שהקרמל רך ולעיס. טופי משמש לסוכריות, ואילו בקרמל משתמשים יותר לסוכריות או רטבים.

הכל קשור למרכיבים ולאיזו טמפרטורה מחממים את התערובת. קרמל עשוי מסוכר, מים ושמנת או חלב. טופי, לעומת זאת, עשוי מסוכר וחמאה.

ההבדל הבא קשור לטמפרטורה. קרמל מחומם ל 248 מעלות צלזיוס (AKA סוף שלב "הכדור המוצק" של בישול סוכר) וטופי מחומם ל -300 מעלות צלזיוס (AKA שלב "הסדק הקשה").

ברמה המיקרוסקופית, לקרמל וטופי יש גם גבישי סוכר שונים. לקרמל גבישי סוכר ארוכים, המאפשרים לעיסות אופיינית של קרמל. הגבישים הארוכים יותר מגיעים מהחלב הנוסף בתערובת הסוכר. לעומת זאת, בטופי יש גבישי סוכר קצרים מאוד. זו הסיבה שהיא נשברת בקלות ויש לה את הקרנצ' הייחודי הזה.

מה אפשר להכין עם קרמל וטופי?

מכיוון שטופי הוא שביר באופן טבעי הוא מושלם להכנת פינוקים דמויי קליפה, כמו טופי שוקולד, ואפילו ציפוי בשר. ניתן להשתמש בו גם בקלאסיקה הבריטית של פודינג טופי.

קרמל משמש למאפים וכשאתה זקוק למשהו לעוס, ולא למשהו שביר. חלק מהדברים הטובים ביותר לעשות עם קרמל יכולים לכלול עוגות, קאפקייקס, תפוחי קרמל ועוגות תפוחים.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין דבש, מזון מלכות, דונג ופרופוליס? 🍯
תגיות:,

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *