מה ההבדל בין פודינג למוס?

כשחושבים על קינוחים חלקים וקרמיים, שני הדברים הראשונים שעולים בראש הם פודינג ומוס. בעוד שהם חולקים מאפיינים דומים, יש כמה הבדלים. אתם יודעים מה מבדיל בין פודינג ומוס?

פודינג

האם ידעת שפודינג לא הוגש במקור כקינוח? רחוק מזה, בעצם. פודינג היה במקור מנה טעימה, שנוצרה על ידי ערבוב של בשר מעובד עם ציפוי, כמו ביצים, דגנים, או חמאה, ואז מאודה, אפוי או מבושל.

למרבה המזל, הפודינג שהכרנו ואהבה שונה לגמרי. אמנם פודינג יכול להיות מתוק או טפל, אך אנו מכירים היטב את הגרסה המתוקה. פודינג מתוק הוא קינוח חצי קרמי, שמנתי, ולעתים סמיך, שניתן להגיש חם, צונן או בטמפרטורת החדר.

איך נוצרים פודינג?

יש המון וריאציות, אך פודינג באופן מסורתי עשוי מתערובת של חלב וסוכר, שבושל ועובה עם קורנפלור. באופן פחות מסורתי, אורז, טפיוקה, זרעי צ’יה ואפילו ג’לטין משמשים כמעבים בכמה מתכונים.

מוס

מוס הוא בן דודו הקליל והמרופף יותר של פודינג. המרקם הקל יותר שלו נובע מהקצפת אוויר לתערובת. האוורירית שלו מושגת על ידי קיפול חלבוני שמנת או קצפת לתערובת הבסיס.

כמו פודינג, מוס יכול להיות טפל או מתוק. גרסאות טעימות כוללות בדרך כלל בשר, סלמון או ירקות. מוס מתוק הוא בדרך כלל בטעם שוקולד, קפה או פירות.

שלא כמו פודינג, המוס אינו מכיל תוספות, כמו אגוזים, דגנים או פרי, ומוגש בדרך כלל צונן או קפוא.

כיצד נוצר מוס

במוס הבסיסי והמסורתי ביותר הבסיס דומה לפודינג, מינוס הקורנפלור, אליו מקופלים שמנת טרופה או חלבוני ביצה טרופות.

יש גם מגוון גרסאות מוס לא מסורתיות טבעוניות, נטולות חלב, והחליפו את החומרים המסורתיים לבריאות יותר. וריאציות אלה נעשות אווריריות (אם כי לא פחות מהגרסה המסורתית) על ידי שימוש במרכיבים כמו אבוקדו מוקצף.

תגיות:,

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *