מה ההבדל בין יין יבש, יין חצי יבש ויין מתוק

ההבדלים בין יין יבש, יין חצי יבש ויין מתוק

כל המונחים האלה – יבשים, מתוקים ויבשים למחצה – מתייחסים לרמת מתיקות או סוכר שנמצא ביין. אז פעם הבאה שאתם מוזמנים לערב גבינות ויין – הנה מה שתצטרכו לדעת.

יין נחשב “יבש” כאשר כל הסוכר ענבים מומר לאלכוהול במהלך התסיסה, בעוד ליין מתוק עדיין יש כמה סוכר שלא הומרה. יינות חצי יבשים או “יבשים” יש מתיקות מתונה או קלה.

בתסיסה הפחמימות מפורקות בלי נוכחות חמצן, והתוצרים הם לרוב אלכוהול או חומצה לקטית. תסיסה שעושים מיקרואורגניזמים היא תהליך מרכזי בייצור מזונות רבים כמו יוגורט, גבינות ומשקאות אלכוהוליים. משקאות כמו סודה אינם תוססים אלא מוגזים (מכילים גז

מונחים אלה יכולים להתבלבל במהירות, משום שרגישות המתיקות משתנה מאדם לאדם, ומשום שלפעמים היין יכול להיות יבש מבחינה טכנית, אך הוא נותן את הרושם שהוא מתוק, משום שהענבים היו בשלים מאוד או שחביות האלון העניקו תחושה של מתיקות – כמו קרמל או קרם.

“מתוק” נראה מוזר בקרב אנשים שמדברים על יין – יש אנשים שאומרים שהם לא אוהבים יינות מתוקים, כי הם חושבים שלאהוב יינות מתוקים יגרום להם להיראות טירונים. זה שטויות – בהרבה יינות ברמה עולמית יש סוכר שיורי בהם.

בגלל גורמים אלה, עדיף להמנע במונחים כמו “מתוק” או “סוכר שיורי” אם יש סיכוי כלשהו של בלבול. עדיף להשתמש במונח “עושר”, אשר מרמז על התפיסה של סוכר עם פחות קונוטציה שלילית. לגבי מה לקרוא את הקטגוריה, ייתכן שתרצה להשתמש במונח “סגנון”, כמו “נעשה בסגנון off-dry.”

תגובה אחת

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *