למה שמים זיתים במרטיני?

ברמנים מניחים זיתים במרטיני במשך שנים רבות. בואו נברר על הסיפור מאחורי הקישוט הפופולרי, וכיצד התוספת הפשוטה הזו הולידה את אחד מקוקטיילי הג'ין הגדולים בכל הזמנים: המרטיני המלוכלך.

ההיסטוריה של הזיתים במרטיני

משוקשק, מעורבב, מלוכלך, יבש – ללמוד כיצד להכין את המרטיני המושלם פירושו להכיר את הטרמינולוגיה החיונית של מרטיני. וזה כולל למידה על המרכיבים שעיטרו את הצללית הבלתי ניתנת לטעות של כוס המרטיני.

אבל מה אם היינו אומרים לכם שזיתים במרטיני לא תמיד הלכו ביחד? כשהמרטיני זכה לתהילה במאה ה-19 הוא לא היה מקושט בזיתים או בטוויסט לימון, אלא בדובדבנים. "בשנות ה-60 וה-70, המשקאות עורבבו בסירופים ונערמו בקישוטי פירות, ודובדבנים היו בחירה פופולרית במיוחד".

אם זה נשמע מעט לא יאומן, זכור שהאיטרציות המוקדמות של המרטיני הוגשו הרבה יותר רטובות (יחסי ג'ין לוורמוט היו נפוצים) מאשר היום, ולעתים קרובות נעשו עם ביטר תפוזים.

עם זאת, טרנד חדש לקישוטים מלוחים הופיע בשנות ה-80, והברמנים מיהרו לאמץ את הזית. למה? כי הטעם מדגיש את הארומטיות בג'ין, כמו גם משלים את הוורמוט ומאזן את עוצמת החיזוק של המרטיני.

הוסף מי מלח והמרטיני המלוכלך נולד

נרוץ קדימה לשנות ה-30, כאשר עוד רגע מרכזי בהכנת מרטיני התרחש בין שניים מהמעריצים המושבעים של המשקה. הנשיא פרנקלין דלאנו רוזוולט אירח את וינסטון צ'רצ'יל והכיר לו את המרטיני המלוכלך, והוסיף לא רק זיתים אלא כמה כפות של מי מלח זיתים לשייקר

היה ידוע שפרנקין מרעיד/משקשק את המרטיני שלו, וצ'רצ'יל העיר שהוא מערבב נלהב אך מרושל". אנחנו לא יודעים האם צ'רצ'יל, שהעדיף את המרטיני שלו ללא מעט ורמוט, חשב על התמיסה האהובה של FDR, אבל המרטיני המלוכלך המשיך לסובב ראשים ולפתות את בלוטות הטעם מאז.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין קייפריניה למוחיטו?

טהרנים מעקמים את האף מהמחשבה על הוספת מי מלח פיקנטי, בעוד שחובבים מעריצים את התכונות המלוחות שלה.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר.