מה ההבדל בין ברנדי לקוניאק? מה זה ארמניאק?

מה ההבדל בין ברנדי לקוניאק? מה זה ארמניאק?
5 (100%) 1 הצבעות

ברנדי באופן כללי פירושו כל סוג של אלכוהול מזוקק שעשוי ממיץ פירות מותסס.

הפרי הנדון הוא לעתים קרובות ענבים, אבל יש מספר ברנדי מבוסס על תפוחים, אגסים ופירות מתוקים אחרים.

אז כן, כיוון שהוא מופק  מזיקוק יין, קוניאק הוא סוג של ברנדי, רק אחד מאוד ספציפי.

כדי לעשות את זה קצת יותר מסובך, יש סוגים שונים של ברנדי מחלקים שונים של העולם שלכל אחד יש את השמות משלו.

למשל Calvados הוא מבוסס תפוחים מנורמנדי, ברנדי ספרדי, גראפה איטלקית וזנים אזוריים אחרים הם גם פופולריים מאוד.

מה אלה קוניאק וארמניאק?

ארמניאק הוא הפחות מפורסם  משני סוגי הברנדי, אבל טוב באותה מידה ויש לו קבוצה של אוהדים מסורה מאוד.

למרות שהייצור של ארמניאק החל כ 200 שנים מוקדם יותר מאשר של קוניאק, הוא מעולם לא השיג את אותה רמת התהילה. אולי בשל העובדה שלמרום ייצור הארמניאק לא היתה קרבה לנהר ולים, דבר שמנע ממנו  להגיע לסוחרים האנגלים וההולנדיים בעבר כמו קוניאק.

קוניאק לעומת ארמניאק  על קצה המזלג

אם כבר מדברים על זה, ההבדל העיקרי בין קוניאק וארמניאק ידוע גם בשם כלל הזהב של הנדל”ן: “מיקום, מיקום, מיקום”.

רק ברנדי יין שהופק באזור קוניאק יכול להיקרא קוניאק, בעוד ארמניאק חייב להיות מאזור ארמניאק בגסקוניה, דרום מערב צרפת.

שני אזורי קוניאק וארמניאק מחולקים לאזורים קטנים יותר-Crus de Cognac -שיש להם השפעה רבה על מאפייני הענבים שגדלו שם (ולכן גם המשקה).

ישנם, כמובן, כמה דברים אחרים ספציפיים שהייצור שלהם מבדיל בין קוניאק וארמניאק:

ענבים

כמעט כל קוניאק הוא עשוי מגוון הענבים שנקרא Ugni Blanc. אותו סוג של ענבים משמש גם עבור ארמניאק, אבל יש שלושה זנים אחרים אם כי הם נפוצים באותה מידה. כולם ענבים לבנים

זיקוק

הקוניאק חייב להיות מזוקק  עדיין בסיר נחושת כפול. ארמניאק הוא מזוקק בחומר שנקרא (alembic armagnacais) והוא מזקק  באותו אופן כמו קוניאק.

הזדקנות

קוניאק מיושן חביות אלון. עבור הזדקנות ארמניאק, היה מיושן בעבר באלון שחור אבל כיום הוא מיושן בעיקר בחביות אלון.

בשל שיטת הזיקוק שלה, ארמניאק הוא בגיל ממוצע ארוך יותר מאשר קוניאק – 10 שנים ועוד.

מיזוג וערבוב

אמנם יש חריגים, אבל קוניאק יהיה תמיד מעורבב. בעוד שארמניאק יכול להיות מעורבב, ארמניאק וינטאג ‘ שאינו מעורבב הוא גם נפוץ מאוד. בשני המקרים, הגיל המצוין בתווית הוא זה של המשקה הצעיר ביותר בתערובת.

ואחרון, אבל בשום פנים ואופן לא פחות, כשזה מגיע לטעם, קוניאק הוא עדין יותר ונעים, בעוד ארמניאק נחשב מורכב יותר וחזק יותר. הוא גם גבוה יותר באחוז האלכוהול; קוניאק חייב להיות 40% ABV ו-ארמניאק הוא בדרך כלל בין 46 ל 48% ABV.

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *