מה ההבדל בין בצק פילו לבין בצק עלים?

5.0
02

בצק פילו ובצק עלים הם משבעת פלאי העולם של המזון הקפוא. שני הבצקים מסייעים לנו ליצור מאפים מדהימים, עוגות, ומוצרים אפויים אחרים בקלי קלות.

כמובן, אם אתם הטיפוסים השאפתניים אתם יכולים לעשות אותם בעצמכם, אבל היופי של אלה הוא הנוחות שלהם והקלות — אתם יכולים ללוש אותם ישר מן המקפיא.

שני סוגי הבצק הם פריכים וטעימים, אך כיצד הם נבדלים, האם ניתן להשתמש בבצק עלים במקום פילו ולהפך?

מה זה בצק פילו או בצק פילאס?

פילו, כלומר “עלה” ביוונית, (יש המכנים אותו בצק פילאס) הם מצעים דקים של בצק עם מעט מאוד שומן. מנות בלקניות ומזרחיות פופולריות רבות, כגון בקלאווה וספנקופיטה, עשויות מבצק פילו. מבצק פילו ניתן להכין “כוסות הגשה” מעולים למתאבנים או לקינוחים.

פילו מאוחסן באזור המקפיא בריבועים שטוחים או בגלילים, למרות שאתם יכולים אפילו למצוא פילו טריים בשווקים. את הבצק מפשירים במקרר ולא מחוץ למקרר כדי שלא יהפוך ל”גומי”.

בגלל שבבצק פילו אין הרבה שומן, העלים מוברשים בדרך כלל עם חמאה מומסת או שמן ולאחר מכן מונחים יחדיו. כאשר הבצק נאפה, השכבות מקבלות אווריריות, פריכות ופתיתיות.

הדבר העיקרי שצריכים לדעת על עבודה עם בצק פילו הוא למנוע ממנו להתייבש. לשמור את העלים מכוסים בפלסטיק ולעטוף במגבת לחה בזמן שאתם עובדים איתו, לא להתיאש  אם דף נשבר — פשוט “להדביק” אותו בחזרה יחד ולהמשיך הלאה, זה יהיה בסדר גמור! אי אפשר להקפיא פילו מופשר כי הוא יהיה שביר.

מהו בצק עלים?

בצק עלים, נקרא pâte feuilletée בצרפתית, הוא סוג של בצק שכבות, כלומר שומן מקורר, בדרך כלל חמאה, שמקופלת פעמים רבות לתוך הבצק כדי ליצור שכבות מופרדות לסירוגין של חמאה ובצק. כאשר הבצק נאפה כמו שצריך, הוא מתנפח לתוך הרבה שכבות מופרדות מרחפות ואוורירית.

בצק עלים נמכר בדרך כלל קפוא בגליל של דף מקופל, בעובי זהה לבצק עוגה מגולגל. בצקי העלים המסחריים הטובים ביותר הם אלה שנעשו עם חמאה טהורה-תמיד צריך לבדוק את התווית.

כדי לחסוך, יש מאפים מבצק עלים שלא נוצרו מחמאה, אלא ממרגרינה, מעבר לכך שמרגרינה אינה בריאה זה פשוט לא טעים  כמו החמאה.

את הבצק מפשירים במקרר כדי לוודא ששכבות החמאה ישארו מוצקות וקרות.

כשעובדים עם בצק עלים, כדאי לעבוד במהירות בזמן שהוא עדיין קר ולהתעסק איתו מעט ככל האפשר כדי למנוע מהשכבות מלהמעך ביחד לייצר תוצאה סופית צפופה. השתמש בסכינים חדות כדי לחתוך ישר בלי ניסור של הלוך ושוב אם אתם צריכים לחתוך או לקצץ את הבצק.

ניתן להשתמש בבצק עלים ביישומים מתוקים ומלוחים- השתמשו בו לעוגות, קרואסונים, כיסי מאפה או בצורת כוסות מתאבנים קטנות. אמנם בצק עלים הוא יותר צפוף ודחוס מבצק פילו אבל הוא  בהחלט יותר יציב מפילו.

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *