מה ההבדל בין מוזלי לגרנולה?

מה ההבדל בין מוזלי לגרנולה?
4.5 (90%) 2 הצבעות

בישראל רווחת הנחה שגויה ש”מוזלי” זה גרנולה עם יוגורט ופירות. זו כמובן טעות.

מה יותר בריא מוזלי או גרנולה?

ההבדל העיקרי בין מוזלי וגרנולה הוא כי בעוד שניהם מורכבים מדגנים, אגוזים, זרעים, פירות יבשים, מוזלי הוא אפוי ודגנים אינם קלוים בעוד גרנולה הדגנים עוברים קליה עם שמן ו\או ממתיק עד להשגת מרקם פריך‏..

מוזלי ניתן להגיש קר (ספוג בנוזל) או חם (מבושל בנוזל רותח). גרנולה, לעומת זאת, תמיד מוגשת קר, בדרך כלל עם קמצוץ של חלב או על יוגורט, או אפילו היישר מהיד כחטיף.

המסקנה – מוזלי יותר בריא מגרנולה

מה זה מוזלי?

המוזלי הומצא על ידי רופא שוויצרי בסוף 1800, מוזלי עדיין פופולרי מאוד באירופה הרבה יותר מאשר בצפון אמריקה.

מוזלי באופן מסורתי מכינים משיבולת שועל — למרות שניתן גם לעשות עם דגנים אחרים כגון קינואה או דוחן-ושילוב של אגוזים, זרעים, ופירות יבשים. כיוון שהוא לא קלוי, אין צורך בממתיק או שמנים לאגד את החומרים יחד.

ניתן ליהנות ממיזלי במספר דרכים. הוא ספוג לרוב למשך הלילה בחלב קר או נוזל אחר, כמו מיץ תפוחים או מיץ תפוזים, כדי לרכך ולהפוך אותו לרך . אפשרות נוספת היא לבשל אותו כמו דייסת שיבולת שועל, אחרי ששמים אותו בסיר של חלב רותח או מים, ואוכלים את המוזלי חם. ניתן גם ליהנות ממנו פשוט מעורבב ביוגורט-רק שכך שיהיה לו מרקם יותר קשה יותר ללעיסה מאשר גרנולה, בהתחשב בכך שהוא גולמי.

מהי גרנולה?

גרנולה כוללת את כל המרכיבים כמו מוזלי, אבל היא תמיד מבושלת. היא אפויה בממתיק ובשמן, אשר מאגד את המרכיבים יחד ויוצר אשכולות של טוב פריך. הגרנולה בדרך כלל מעורבבת או מפוזרת על יוגורט. יש שאוהבים להשתמש בה כמו דגני בוקר קרים בקערה עם חלב. זה גם מתוק מספיק שאפשר לאכול אותו מהיד (במיוחד אם הוא מלא באשכולות עבים).

 

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *