מה ההבדל בין חלב קוקוס, קרם קוקוס ומי קוקוס?

מה ההבדל בין נוזל קוקוס, חלב קוקוס, מי קוקוס, קרם קוקוס?

בטיול הקניות האחרון לחלב קוקוס, נתקלנו בקרם קוקוס. לא היינו בטוחים אם זה היה אותו הדבר עם שם אחר או מוצר אחר לגמרי, אז עשינו קצת מחקר…

מה זה מי קוקוס?

מי קוקוס- זה ברור, המיץ טבעי אותו תוכלו למצוא אם תפתחו את הקוקוס. אם מי מכם היה בתאילנד או בכלל במזרח וקנה קוקוס קר עם קשית – מה ששתיתם היה מי הקוקוס.

אפשר לקנות בארץ, בעיקר בחנויות טבע, קרטונים המכילים מי קוקוס. כיוון שהם דומים למים רגילים כמעט ולא משתמשים במי הקוקוס לבישול.

מי קוקוס הם כ 94% מים. הם מכיל הרבה פחות שומן והרבה פחות חומרים מזינים מחלב קוקוס.

מה זה חלב קוקוס?

חלב קוקוס ויש כאלה הקוראים לזה שמנת קוקוס או קרם קוקוס נעשים על ידי הרתחה של בשר קוקוס עם מים. כפי שניתן לצפות, ההבדל בין חלב ושמנת הוא בריכוז ובסמיכות.

חלב קוקוס הוא נוזל אטום, לבן-חלבי המופק מעיסת מגורד של קוקוסים בוגרים. האטימות והטעם העשיר של חלב קוקוס נובעים מתכולת השמן הגבוהה, שרובה שומן רווי.

בחלב קוקוס יש סמיכות דומה לנוזל של חלב של פרה והוא עשוי מהרתחה שווה של חלק מהקוקוס המגורר יחד עם במים. דהיינו, 50% מהחלב הוא מבשר הקוקוס ו50 אחוז מים. אחוז השומן בחלק קוקוס הינו כ 10 אחוז. המוצר מכיל רק סוכר הנמצא טבעית בפרי

חלב קוקוס הוא הבסיס לתבשילי הקארי התאילנדיים ומנות אחרות מדרום מזרח אסיה החלב פופולארי גם בבמטבח בהוואי, הודו ובמדינות מסוימות בדרום אמריקה ובקריביים.

אבל, אם תחפשו בישראל חלס קוקוס, לא תמצאו. המושג חלב, לפי התקינה הישראלית הוא רק לחלב שמיוצר מבעלי חיים (פרות, עיזים וכו') וגם הרבנות לא אוהבת במיוחד את המילה חלב כי היא מרמזת על מוצר חלבי ואילו חלב קוקוס הוא מוצר טבעוני.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין שמן קוקוס לחמאת קוקוס?

מה זה קרם קוקוס?

קרם קוקוס הוא הרבה יותר סמיך ועשיר. הוא עשוי מהרתחה של ארבעה חלקים של בשר הקוקוס הגרוס בחלק אחד מים. דהיינו 80 אחוז קוקוס 20 אחוז מים. אחוז השומן בקרם הקוקוס אותו אתם קונים בחנויות הינו שונה בין המותגים, בעקרון זה אמור לנוע סביב ה20 אחוז שומן.

הקרם שעולה לחלק העליון של מיכל של חלב קוקוס נחשב גם לקרם קוקוס.

חלב קוקוס וקרם קוקוס מיועדים לבישול של כל מיני  מאכלים וסוגי קארי – בעיקר קארי ירוק. קרם קוקוס משמש כאלטרנטיבה נטולת חלב לקרם סמיך  בגלל העקביות הסמיכה והטעם הנימוח שלו, מושלם לטבעונים לקבל את  הקצפת שלהם. למרבה הצער, זו לא האפשרות הבריאה ביותר. בקוקוסים חסרים ויטמינים, והם מהווים מקור עיקרי לשומן רווי, העלול להעלות את רמות הכולסטרול ולהוביל למחלות לב. עם זאת, מומחים טוענים כי אין שום בעיה ליהנות מקרם קוקוס במתינות במנות האהובות עליכם.

אבקת חלב קוקוס

אבקת חלב קוקוס –  ניתן לייבש את קרם קוקוס לאבקת חלב קוקוס אשר חיי מדף שלה ארוכים בהרבה. הם מעובדים על ידי הוספת מלטודקסטרין וקזאין לקרם הקוקוס כדי לשפר את נזילות ואז ייבוש התערובת בהתזה. האבקה נארזת במיכלים חסינים בפני לחות. לשימוש,  כדי להפוך את האבקה לחלב – פשוט מוסיפים מים לאבקת קוקוס.

בהמשך להערתו של הקורא הנאמן שי:

ההבדל בין חלב קוקוס ולבין קרם קוקוס הוא  דומה להבדל בין חלב לשמנת: הם עשויים מאותם מרכיבים (קוקוס, מים, ולעיתים גם חומרי ייצוב), אך בקרם הקוקוס יש אחוז שומן גבוה יותר מאשר חלב קוקוס (פחות מים, יותר קוקוס), ולכן הוא סמיך יותר. 

את קרם הקוקוס שאתם קונים בקופסא בסופר מבשלים (ככה כתוב בויקיפדיה ובעוד כמה מקומות) כי זוהי הדרל לפסטר אותו – אבל אפשר לעשות את קרם הקוקוס בצורה ביתית רק עם מים חמים וללא בישול – ושוב תודה לשי.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין כורכום לכורכומין?
2 תגובות

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *