מה ההבדל בין גבינה צהובה למוצרלה?

גבינה צהובה ומוצרלה הם שני סוגי גבינה, אך יש להם מאפיינים ושימושים שונים.

מה זו גבינה צהובה?

גבינה צהובה היא מונח כללי המשמש לתיאור מגוון רחב של גבינות המתאפיינות בצבען הצהוב או הכתום. הצבע הוא בדרך כלל תוצאה של הוספת אנאטו, צבע מאכל טבעי המופק מזרעי עץ האכיוט. ניתן להכין גבינה צהובה מחלב פרה, מחלב כבשים או מחלב עיזים. כמה דוגמאות לגבינות צהובות כוללות צ'דר, גאודה ואדם. הם בדרך כלל בגילאים בין 3-12 חודשים. יש להם טעם חד, חריף ואגוזי, עם מרקם קשה.

מהי מוצרלה?

מוצרלה, לעומת זאת, היא סוג של גבינה איטלקית המיוצרת באופן מסורתי מחלב של תאו מים (באפלו). הוא ידוע במרקם הרך והקרמי שלו ובטעמו המתון, מעט מלוח. מוצרלה משמשת לעתים קרובות בפיצה, לזניה וסלטים. אפשר גם להגיש טרי, כמו במנה המסורתית "קפרזה" העשויה עגבניות, מוצרלה ובזיליקום. המרקם רך וחוטי, זוהי גבינה דלת לחות והיא לרוב מיושנת לפרק זמן קצר.

לסיכום, גבינה צהובה היא מונח כללי המשמש לתיאור מגוון רחב של גבינות המתאפיינות בצבען הצהוב או הכתום ועשויות מחלב פרה, חלב כבשים או חלב עיזים, בעוד שמוצרלה היא סוג של גבינה איטלקית שהיא עשוי באופן מסורתי מחלב של תאו מים וידוע במרקם הרך והקרמי ובטעמו המתון, מעט מלוח. לגבינה צהובה טעם חד, חריף ואגוזי, מרקם קשה ומיושנת בין 3-12 חודשים, בעוד שהמוצרלה היא גבינה רכה, חוטית ודלת לחות, לרוב מיושנת לפרק זמן קצר. הם משמשים באופן שונה בבישול ויש להם טעמים ומרקמים שונים.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין פטה כבשים לפטה עיזים?

כתיבת תגובה