מה ההבדל בין קרמיקה לפורצלן?

ההבדל העיקרי בין אריחי פורצלן לאריחי קרמיקה הוא איך הם עשויים. שני האריחים עשויים מתערובת חימר שנשרפה בכבשן, אבל אריחי חרסינה עשויים מחימר מעודן יותר והוא נשרף בטמפרטורות גבוהות יותר. זה הופך אותו לצפוף יותר ועמיד יותר מאריחי קרמיקה.

מהם אריחי קרמיקה?

אריחי קרמיקה נוצרים בדרך כלל על ידי ערבוב בסיס של חימר עם סוגים שונים של מינרלים ומים. גוף חרס של כלי אבן יישרף בסביבות 1,000-900 מעלות ובעל ספיגת מים בין 0.5%-3.0%, עם חלקם אפילו עד 20%!

מהם אריחי פורצלן?

אריחי פורצלן, לעומת זאת, עשויים מתערובת של חימר, חול iפַּצֶּלֶת הַשָּׂדֶה ( פֶלְדְסְפַּט). פֶלְדְסְפַּט הוא מינרל טבעי בגרניט. החול מחזק את התערובת, בעוד שפצלת השדה נמסה, וממזגת יחד את כל החומרים שהופך את האריח לצפוף יותר מאריח קרמי סטנדרטי, ובכך חזק יותר (30% חזק יותר מגרניט!) ועמיד יותר בפני כתמים. אריחי פורצלן יישרפו בטמפרטורה של עד 1,100°. טמפרטורת השריפה הגבוהה יותר תנדף יותר נוזלים, וכשפצלת השדה תימס ליצירת זכוכית מסדר נמוך, האריח יהיה הרבה יותר אטום.

ההבדל הוא בגוף.

לשניהם יכול להיות זיגוג קרמי, ההבדל הוא בגוף. יש גם חרסינה לא מזוגגת וגם חרסינה מזוגגת.
דירוג ה-PEI הוא עבור קשיות הזיגוג או פני השטח של האריח, לא אם הוא פורצלן או קרמיקה.
תעשיית האריחים תיארה באופן מסורתי את אריחי הפורצלן כצורה אטומה כמעט של אריחי קרמיקה, כלומר האריח יספוג שווה או פחות מ-0.5% מהמים.

מהם היתרונות של אריחי גוף פורצלן?

חוזק גוף גדול יותר של האריח ופחות סיכוי להיסדק.
עמידות להקפאה/הפשרה – הופכת את הפורצלן לבחירה מצוינת לשימוש חיצוני.
עם אריחי גוף פורצלן יש פחות התרחבות והתכווצות של הרצפה.

כתיבת תגובה