ראחת לקום היא משפחה של ממתקים המבוססים על ג'ל של עמילן וסוכר.
יש ממתקי פרימיום המורכבים בעיקר מתמרים קצוצים, פיסטוקים, אגוזי לוז או אגוזי מלך הקשורים בג'ל; זנים מסורתיים מתובלים לרוב במי ורדים, מסטיק גומי, תפוז ברגמוט או לימון. הממתק נארז ונאכל לרוב בקוביות קטנות מאובקות באבקת סוכר, קופרה או אבקת קרם טרטר כדי למנוע היצמדות. טעמים נפוצים אחרים כוללים קינמון ונענע. בתהליך הייצור, בֹּרִית עשויb לשמש כתוסף מתחלב.
המקור של ראחת לקום
מקורם המדויק של הממתקים הללו טרם נקבע באופן סופי; עם זאת, המילה הטורקית לוקום באה מהערבית אל-לוקום. שפירושה – נעים לגרון
על פי הידוע, בחו בשם Hacı Bekir לאחר לביצע את מצוות החאג', עבר לקונסטנטינופול מעיר הולדתו ופתח את חנות הקונדיטוריה שלו במחוז בהצ'קפי בשנת 1777. הוא ייצר סוגים שונים של סוכריות ולוקום, מאוחר יותר כולל צורה ייחודית של לוקום עשוי עמילן וסוכר. העסק המשפחתי, כעת בדור החמישי שלו, עדיין פועל תחת שם המייסד.
טים ריצ'רדסון, היסטוריון של ממתקים, הטיל ספק בייחוס הפופולרי של Hacı Bekir כממציא העונג הטורקי, וכתב כי "שמות ותאריכים ספציפיים קשורים לעתים קרובות בטעות להמצאת ממתקים מסוימים, לא מעט מסיבות מסחריות". מתכונים ערביים ופרסיים דומים, כולל שימוש בעמילן וסוכר, קודמים לבקיר בכמה מאות שנים. ה-Oxford Companion to Food קובע כי למרות שלבקיר מיוחסת לעתים קרובות את ההמצאה, אין לכך הוכחות מוצקות.
תענוג טורקי נמכר לעתים קרובות בקופסאות משושות.