בחירת סוג הסוכר לקינוח או המשקאות המתוקים שלך יכולה להיות מאתגרת. ישנם סוגים רבים של סוכר בשוק וברגע שתבינו את ההבדלים ביניהם, בהחלט תדעו במה לבחור.
בסופו של דבר, תבחרו את סוג הסוכר שאתם אוהבים או את הסוג שתוכלו לשים עליו את היד, שכן כולם ימתקו את המנות שלכם כמו שאתם רוצים. עם זאת, זה לא אומר שכל סוגי הסוכר זהים!
סוכר מגורען עשוי מסלק סוכר וקני סוכר ואילו סוכר קנים עשוי אך ורק מקנה סוכר. סוכר קנים גם פחות מעובד בהשוואה לסוכר מגורען ושאר סוגי הסוכר הקיימים בשוק.
ניתן להבחין גם שלסוכר קנים יש גרגר גדול יותר והוא כהה יותר מהצבע של סוכר מגורען.
לסוכר קנים יש טעם עז יותר מכיוון שהוא אינו מעובד בכבדות כמו סוכר מגורען. עם זאת, ההבדל בטעם לא יהיה כל כך ברור עבור כולם.
כדי לזהות את ההבדל הזה בטעם, כדאי לנסות כל סוג של סוכר רגיל, עם לגימת מים ביניהם. שתיית מים לאחר שתנסה סוג של סוכר תעזור לך לקבל טעם כנה כשאתה מנסה את הסוכר השני.
מבחינת צבע, סוכר קנים נוטה להיות מעט יותר בלונדיני או צהוב בצבע. הצבע עשוי להיות ההבדל הבולט היחיד כאשר אנו רוצים להבחין בין שני סוגי הסוכר הללו, במיוחד בעוגיות אפויות או קינוחים אחרים.
יש גם הבדל נוסף לשים לב והוא הצורה והמראה שלהם. לסוכר הקנים עשוי להיות גרגר גדול יותר מסוכר מגורען.