מה ההבדל בין דובדבן לגודגדן? 🍒

הדובדבן שבקצפת – הוא דובדבן או גודגדן?

אז יש שני סוגים של דובדבנים בעולם – דובדבן וגודגדן.

הדובדבן הוא חמוץ ואילו הגודגדן הוא מתוק.

כשאתם קונים דובדבנים בשווקים או ברשתות השיווק אתם קונים למעשה גודגדן ולא דובדבן – כי אתם קונים את הגודגדן שהוא המתוק.

מה ההבדל בין דובדבן לגודגדן? 🍒
גודגדן או דובדבן?

אפילו שלפעמים תיראו את שני סוגים של גודגדנים סגולים (זן צ'ינוק) ואדום-צהוב (זן ריינה) כמו בתמונה, ואז יגידו לכם שהאדום-צהב הוא גודגדן – זה נכון, אבל גם הסגול הוא גודגדן.

גם הדובדבן וגם הגודגדן הם מינים שונים של סוג בוטני אחד השייך למשפחת הורדניים (מלשון ורד) – זוהי משפחה של פירות רבים נוספים הכוללת פירות קיץ נוספים כגון: אפרסק, משמש, שזיף, אגס, חבוש, שסק, שקד ותפוח.

הדובדבן (דובדבן חמוץ) ובשמו הבוטני Prunus creasus, קשה למצוא אותו בשוק החופשי כיוון שהוא חמוץ והוא משמש בעיקר בתעשיית המזון אשר מוסיפה לו סוכר לבן וכך הופך למתוק.

דובדבן וגודגדן מכילים ריכוז גבוה מאוד של נוגדי חמצון. לקבוצה זו משתייכים גם אוכמניות, חמוציות, פטל, תות עץ אסנה ועוד.

מקורם של שני המינים באירופה ובמערב אסיה; הם בדרך כלל לא מאביקים צולבים. בגלל הצורך בהשקיה, ריסוס, האבקה ורגישותם לנזקים מגשם ומברד גורמים לכך הדובדבנים והגודגדנים יקרים יחסית. עם זאת, הביקוש לפירות גבוה. בייצור מסחרי, דובדבנים חמוצים, כמו גם גודגדנים מתוקים, נקצרים באמצעות "שייקר" ממוכן. קטיף ידני נמצא בשימוש נרחב גם עבור דובדבנים מתוקים כמו גם חמוצים כדי למנוע נזק לפירות ולעצים כאחד.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין שומר לאניס?
2 תגובות

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *