פיצה, ריזוטו, קוסאדילה, צ'יזבורגרים, עוגת גבינה, סופלה, פונדו – רשימת המנות שדורשות גבינה כאחד המרכיבים העיקריים שלהן היא אינסופית. יחד עם זאת, מבחר זני הגבינות שרוב הסופרמרקטים נושאים הוא גם אינסופי. אם אי פעם תהיתם מדוע מתכון עשוי לדרוש פטה בעוד שאחר דורש צ'דר, מאמר זה יעזור לכם להבין את ההבדל בין גבינה לבנה לצהובה.
מה הן גבינות לבנות
גבינה לבנה מיוצרת על ידי הוספת חומר קרישה לחלב, שגורם לה להתמצק לגושים. הגושים הללו, הידועים כגבן, מסוננים כדי להיפטר מעודפי נוזלים ומעורבבים בשומן. כמות השומן היא שתקבע את מידת הסמיכות של הגבינה. הצבע הלבן שלו, לעומת זאת, מגיע למעשה מחומצת הלימון המשמשת לטיפול בחלב לפני הניקוז והתקרשות.
מה הן גבינות צהובות?
בעוד שהיא מיוצרת באותו אופן כמו גבינה לבנה, גבינה צהובה יכולה להיות בצבע טבעי או מלאכותי. זה יכול להיות צהוב באופן טבעי אם זה מגיע מפרה שהייתה לה תזונה בריאה עשירה בבטא-קרוטן או שאפשר לצבוע אותו באופן מלאכותי עם אנאטו. למרות שזה אולי נשמע לא בריא, אנאטו הוא צבע על בסיס צמחי, כך שהוא לא משפיע על הטעם או הערך התזונתי של הגבינה שלך.
גבינה לבנה לעומת גבינה צהובה
אם תהיתם האם גבינה לבנה בריאה יותר מגבינה צהובה, התשובה היא: לא. ההבדל בצבע ביניהם אינו קשור לערך התזונתי שלהם. בבואכם לוודא שאתם שומרים על הרגלי אכילה בריאים, אל תדאגו אם הגבינה שלכם לבנה או צהובה. מה שאתה צריך לשקול, למעשה, הוא כמה נתרן ושומן רווי יש לכל סוג ספציפי של גבינה.