הההבדלים בין כוסמין וכוסמת
הההבדלים בין כוסמין וכוסמת. כוסמין וכוסמת לא זכו לשמות טובים – שתיהן נשמעות דומה ועם קונוטציה של קללות, אבל לשתיהן יש ערכים בריאותיים טובים.
מהי כוסמת?
מה זה בדיוק כוסמת? האם היא בעצם סוג של חיטה? כיצד היא דומה מבחינה בריאותית לדגנים עתיקים אחרים כמו כוסמין? האם ישנם יתרונות או חסרונות בהוספת כוסמת לתזונה?
כוסמת (Fagopyrum esculentum) נראית כמו דגן וטעימה כמו דגן אבל אינה כזו. היא יותר קרובת משפחה של הרברבר, ומכיוון שהיא נטולת גלוטן, היא מאכל אידיאלי לאלו האלרגיים לגלוטן שבחיטה ודגנים אמיתיים אחרים. המשמעות היא שכוסמת כשרה לפסח והיא נחשבת קטניה.
הכוסמת גדלה בעיקר באזורים קרים כמו רוסיה, סין וצפון ארצות הברית.
כוסמת משמשת להכנת קמח לפאנקייק, פסטה, לחם ואטריות סובה יפניות. ניתן לטחון את הכוסמת לגריסים ולקלות אותה להכנת קאשה, שמשמשת כמנה צדדית עמילנית במטבחים אתניים, בעיקר רוסים ומזרח אירופאים.
מבחינה תזונתית, כוסמת מספקת ויטמינים B1 ו- B2 והמינרלים אשלגן, מגנזיום, פוספט וברזל (כוסמת מכילה יותר ברזל מדגני אחרים), ויש בה כמעט פי שניים מכמות מחומצת האמינו "ליצין" מזו שנמצאת באורז.
סובין כוסמת (פרינטה) מכיל רוטין, פלבנואיד הידוע כמפחית כולסטרול, מוריד לחץ דם ושומר על חוזק וגמישות הנימים. נראה כי לתרכובת שהתגלתה לאחרונה בכוסמת הנקראת fagopyritol יש פוטנציאל לסייע בניהול סכרת מסוג 2.
מחקר שנערך ב -1995 במכון הרפואי ג'ון הופקינס הראה כי אכילת 30 גרם כוסמת מדי יום עשויה להוריד את לחץ הדם. ומכיוון שגרגרי הכוסמת מתעכלים לאט יותר מפחמימות אחרות, זה יכול להשאיר אתכם עם הרגשה מלאה יותר ולשפר את ספיגת הגלוקוז בקרב הרגישים לפחמימות.
איך אומרים כוסמת באנגלית? Buckwheat או Kasha
מהו כוסמין?
הכוסמין הינו דגן, הנחשב לדגן הקדום ביותר (אחת מחמשת מיני הדגן המוזכרים בתנ"ך). הכוסמין הוא דגן אמיתי עם טעם אגוזי. זהו אב קדמון לחיטה, שפירוש הדבר שהוא אכן מכיל גלוטן והוא מחוץ לתחום לאלו הניזונים מדיאטות ללא גלוטן. הוא עשיר בסיבים ויטמיני B קומפלקב , ויש לו 10 עד 25 אחוז חלבון יותר מרוב הזנים של החיטה. הכוסמין משמש לייצור פסטות, קרקרים, מאפים ובירה.
איך אומרים כוסמין בעברית? Spelt
גם כוסמין וגם כוסמת הם חומרי תזונה טובים. נסו את שניהם – בטח תופתע לטובה.
מאמר נהדר שמסביר את ההבדלים בין כוסמת לכוסמין. תדוה על ההבהרה.
תודה על ההבחנה. אני מכירה לא מעט שחושבים שקמח כוסמין הוא עם גלוטן נמוך ועדיף על קמח רגיל. האם זה נכון?
מאמר טוב, אבל למה כל כך הרבה שגיאות? מרגיז!