צ'אי הוא לא רק תערובת של תבלינים אלא גם תערובת של תרבויות. הוא משלב תבלינים ומסורות בני מאות שנים. כיום, תה צ'אי או צ'אי לאטה הם חלק מהתפריט של כל בית קפה אחר. אז למה צריך שני שמות, ומה ההבדל בין תה צ'אי לעומת צ'אי לאטה?
מה זה תה צ'אי?
תה צ'אי, הנקרא גם צאי מסאלה , עשוי מתה שחור, תערובת מסאלה של תבלינים, מים, ממתיק לבחירה וחלב באפלו או פרה.
תערובת המסאלה מכילה בדרך כלל הל, ג'ינג'ר, ציפורן, קינמון וגרגרי פלפל שחור. תה צ'אי משתמש יותר במים מחלב בהכנתו.
מאמינים כי תה צ'אי מתוארך לפני 5,000 שנה כאשר מלך ביקש תרופת תבלינים טבעית להתקררוץת. זה זכה לפופולריות אלפי שנים מאוחר יותר כשהבריטים נטעו חוות תה ברחבי הודו.
זו התקופה שבה נוספו למתכון גם תה שחור, חלב וממתיק.
מה זה צ'אי לאטה?
צ'אי לאטה עשוי עם יותר חלב ממים ותוספות אחרות שאינן אופייניות לצ'אי אותנטי.
בימינו זה לא נדיר להכין אותו מאבקת אינסטנט מעורבבת מראש ולהוסיף סירופים או חומרי טעם וריח אחרים. כתוצאה מכך, צ'אי לאטה מודרני יותר וניתן להתאמה אישית – אתה יכול להכין אותו עם כל סוגי החלב והטעמים.
בגרסה המערבית והעכשווית של תה צ'אי, צ'אי לאטה הוצג על ידי סטארבקס בשנות ה-90. לאחר שהוא זכה לפופולריות עצומה, הוא עורר מכירה מוגברת של תבלינים הדרושים לצ'אי לאטה בבית.
כתוצאה מכך, כיום, ניתן למצוא ברוב הסופרמרקטים תה שחור עם חליטת צ'אי.
צ'אי תה לעומת צ'אי לאטה
תה צ'אי לעומת צ'אי לאטה – ההבדל
תה צ'אי הוא תה בסגנון עלים רופפים שנרקח בחלב חם, בדרך כלל עם מעט דבש או סוכר כדי להמתיק אותו. צ'אי לאטה מיוצרים לעתים קרובות עם אבקה מסיסה או סירופ המחקה טעם צ'אי. צ'אי לאטה מתוק הרבה יותר מתה צ'אי.