הריח של הציפורן והקינמון מאוד מטעים וגורמים לבלבול בין שני התבלינים, אבל יש שוני מהותי בין בהרט לבין ראס אל חנות.
מה זה בהרט ומתי משתמשים?
בהרט היא תערובת תבלינים המשמשת במטבח המזרח תיכוני, במטבח הטורקי ובמטבח היווני. Bahārāt היא המילה הערבית ל'תבלינים' – תערובת התבלינים הטחונים משמשת לעתים קרובות לתיבול תבשילים כמו כבש, דגים, עוף, בקר ומרקים.
בהרט מכיל את התבלינים הבאים (אם כי יש ואריאציות ולכל מקום יש את הדגשים שלו בתערובת):
מה זה ראס אל חנות?
ראס אל חנות – היא תערובת תבלינים שנמצאת בצורות שונות בתוניס, אלג'יריה ומרוקו. התבלין ממלא תפקיד דומה במטבח הצפון אפריקני כפי שעושה garam masala במטבח ההודי.
פירוש השם בערבית "ראש החנות" ומרמז על תערובת של התבלינים הטובים ביותר שיש למוכר להציע. ראס-אל-חנות משמש במנות טעימות רבות, לפעמים כרוטב על בשר או דגים, או כחלק מבישול של קוסקוס, פסטה או אורז.
התבלינים המרכיבים את ראס אל חנות הם מגוונים. לכל חנות, עדה או משפחה עשויים להיות תערובת משלהן. התערובת מורכבת בדרך כלל ביותר מתריסר תבלינים, בפרופורציות שונות. המרכיבים הנפוצים כוללים:
- הל
- כמון
- ציפורן
- קינמון
- אגוז מוסקט
- ג'ינג'ר יבש
- פלפלי צ'ילי
- זרעי כוסברה
- פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה
- חילבה
- כורכום יבש.
כל תערובת ראס אל חנות שונה מרעותה ותלויה בטוחן הספציפי שהכין אותה חלק מהתערובות כוללות מלח או סוכר, אך בדרך כלל זה לא הנוהג המקובל.
בדרך כלל התערובות הלוו אינן כוללות שום, זעפרן, אגוזים או עשבים יבשים, מכיוון שהם מתווספים בדרך כלל לתבשילים באופן פרטני, אך חלק מהתערובות המסחריות, במיוחד באירופה ובצפון אמריקה, עשויות להכיל אותם.
הרכב ראס אל חנות שונה במקצת מתערובת התבלינים של בהרט, אך הם נבדלים יותר בסוגי המנות שאליהם הם קשורים ולאזור ולא תמיד במרכיבים.
אף על פי שמשתמשים בהם אנשים רבים, אין להתבלבל עם תערובת התבלינים "ברברה" מאתיופיה.
מפרגנת לרצון הטוב ולמידע – אבל מה חבל שהכתיבה כה לקויה. אתם פשוט חייבים הגהה מקצועית. למען הרושם הטוב והמקצועי, לכ פחות מאשר לשם הבהירות והדיוק.
*לא פחות….
(לשם הבהירות והדיוק)